Концесията на летище София може да бъде рестартирана след месец.

...
Концесията на летище София може да бъде рестартирана след месец.
Коментари Харесай

Концесията на летище София може да бъде рестартирана след месец

Концесията на летище " София " може да бъде рестартирана след месец. Това сподели транспортният министър Ивайло Московски при пуска на новата скоростна връзка от бул. " Брюксел " до Терминал 2 на аеропорта.

Новият период за стартирането на концесията на столичното летище е бил обяснен на работна среща с консултантите от Световната банка и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР).

" Най-вероятно не по-рано от месец ще са подготвени с анализите. Когато са подготвени, преглеждаме ги и рестартираме процедурата. Надявам се до края на председателството да приключим с подаването на офертите ", сподели Московски.

Това ще бъде втори опит за отдаване на концесия на летището. Първата процедура беше прекъсната от служебния кабинет на Огнян Герджиков. Аргументът беше, че по този начин оповестена процедурата на пази държавния интерес.

Идеята е със средствата от концесията, импортирани като еднократна такса, да бъде оздравено финансовото положение на БДЖ. Тя беше стартирана от втория кабинет " Борисов " и даже заложена в бюджета за 2016 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР