Концесия за изгаряне на болнични отпадъци ще подготвя Община Пловдив,

...
Концесия за изгаряне на болнични отпадъци ще подготвя Община Пловдив,
Коментари Харесай

Закриват най-безсмислената общинска фирма в Пловдив

Концесия за изгаряне на болнични боклуци ще приготвя Община Пловдив, откакто в годините обратно, локалната власт претърпя огромен неуспех с опитите да започва екологичната услуга.

В Инсинератора, издигнат и оборудван в региона на Кукленско шосе по съглашението сред държавните управления на България и Швейцария, която обезпечи преди време безплатна помощ за техниката, са вложени над 15 млн. лв., макар че до през днешния ден никой не е дал доклад каква е точната сума на направените разноски.

На процедура тези пари са заровени, най-малко на този стадий, написа в. " Марица ".

Строителството на инсталациите продължи минимум три петилетки, само че и сега основаното еднолично сдружение със 100 % общински капитал не работи. Сградите и оборудванията към този момент имат потребност от ремонт и не е изключено оборудването да е остаряло.
свързани новини5248на 17.07.2018
Идеята “Инсинератор Пловдив” ЕООД да изтегли заем удари на камък, а банките са поискали Общината да стане поръчител по дълга, защото въпросното произвеждане до момента не е преработило и един грам болничен отпадък.

По тези аргументи зам.-кметът на Община Величко Родопски предлага на сесията в четвъртък Общинският съвет да изкара от капитала на компанията апортираните при учредяването й 7104 кв. м земя, издигнатите четири здания и оборудването на обща стойност 6 710 500 лв..

“Инсинератор Пловдив” ЕООД ще си остане с 50 000 лв. капитал, с който сдружението беше записано през октомври 2017 година, и ще се ликвидира.

Процедурата по концесионирането ще стартира, откакто локалният парламент вземе решение. Според Величко Родопски това е само вероятен вид да се разпореди услугата за екологичното събиране на болничните боклуци. Сега всяко здравно заведение има контракт със профилирани компании.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР