Концесионерът на ски зоната над Банско Юлен АД представи чрез

...
Концесионерът на ски зоната над Банско Юлен АД представи чрез
Коментари Харесай

"Юлен" обяви идеен проект за втори кабинков лифт над Банско

Концесионерът на ски зоната над Банско " Юлен " АД показа посредством вестник " Труд " абстрактен план за построяването на втори кабинков въжен превоз. Досега компанията не е оповестявала публично планове за втора въжена линия над Банско. На публицистичната поща на " Дневник " не е изпращана сходна пресинформация.

Според оповестеното в " Труд " се планува построяването на втори въжен превоз с 10-местна кабинка, който ще е с потенциал от 3 хиляди души на час. Дължината на трасето ще е 5.8 км с начална станция в непосредствена непосредственост до в този момент настоящия въжен превоз и стигаща до местността " Шилигарника ".

От " Юлен " декларират, че трасето ще минава само през концесионната територия и попада напълно в буферната зона, като ще засегне единствено 0.017% горски площи от Националния парк " Пирин ". Концесионерът показва и подготвеност за всяко отсечено дърво да посади нови пет на място, посочено от дирекцията на парка.

Преди седмица държавното управление разреши разширението на ски зоната " Банско ", което ще докара до нови сечи и строителство на ски писти и инфраструктура в съвсем половината народен парк. В отговор еколози оповестиха, че ще сезират Европейската комисия за нарушение на две европейски наставления, а жители излязоха на митинги против измененията в проекта за ръководство на " Пирин ". Протестите ще продължат и през 2018 година, като първите са планувани за 4 януари в София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Варна и Свиленград.

Сделката, с която в края на 2015 година Петьо Блъсков закупи в. " Труд ", бе финансирана от Първа капиталова банка, писа тогава " Капитал ". Концесионерът на ски зоната на Банско " Юлен " се свързва с един от притежателите на Първа капиталова банка Цеко Минев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР