Концесионерът на плажа в Черноморец ще бъде глобен, тъй като

...
Концесионерът на плажа в Черноморец ще бъде глобен, тъй като
Коментари Харесай

Концесионер на плаж ще бъде глобен, защото предлагал чадър и шезлонги само в комплект

Концесионерът на плажа в Черноморец ще бъде санкциониран, защото е предложил чадър и шезлонг единствено в комплект, заяви през днешния ден по Би Ти Ви ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов. Той добави, че е неприемливо клиентите да бъдат принуждавани да си вземат нещо, което е отвън техните потребности.

В същото време инспекция на Би Ти Ви откри, че оповестените от Николина Ангелкова цени за шезлонг и чадър от 36 стотинки за плажа " Нестинарка " край Царево не се съблюдават. Реално летовниците заплащат по 5 лева за всеки продукт.

Експерти в Министерството на туризма обясниха, че за открити нарушавания на плаж " Нестинарка " е публикуван констативен протокол. За несъблюдение на подписания контракт за концесия ще бъде наложена наказателна клауза в размер на 5% от годишната концесионна такса, което е към 5 хиляди лева При второ нарушаване договорът ще бъде преустановен.

През седмицата Николина Ангелкова изясни, че сега цената на чадъра и шезлонгите образува 40% от оценката при установяване на концесионери на плажове. Същата тежест има концесионното заплащане, а 205 се падат на обещаните вложения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР