Концесионерът на плаж Нестинарка ще бъде глобен за нелоялна търговска

...
Концесионерът на плаж Нестинарка ще бъде глобен за нелоялна търговска
Коментари Харесай

Глобяват концесионера на Нестинарка заради шалтето по 10 лева към шезлонга от 36 ст.

Концесионерът на плаж Нестинарка ще бъде санкциониран за нелоялна комерсиална процедура, обясниха от Комисията за отбрана на потребителите пред OFFNews.

Причината е, ведомството на Димитър Маргаритов е открило, че летовниците са принуждавани от стопанина на крайбрежната линия наложително да заплащат 10 лв. за шалте към другояче евтините шезлонги по 36 стотинки, с които министърът на туризма Николина Ангелкова доста се гордееше в дълга поредност медийни изяви.

От КЗП са изпратили скришен клиент на плажа, който е изискал да наеме чадър и шезлонг. Инспекторът категорично показал, че не желае да взема шалтето по 10 лв., само че му обяснили, че подобен вид няма.

Още тази седмица Комисията за отбрана на потребителите ще излезе с решение за нелоялна процедура против концесионера на плаж Нестинарка - софийската компания " Перла екскурзиант ", обясниха от ведомството. Това нарушаване се санкционира с санкция от 1000 до 30 000 лв., а при наново нарушаване глобата набъбва до 50 000 лв..  

Най-забавното в тази ситуация с нелоялната комерсиална процедура на плажа край Царево е, че инспекцията с тайния клиент на КЗП е направена в същия ден, в който Николина Ангелкова обясняваше по какъв начин нейното ведомство е проверило сигнали за скъпите шалтета, само че че информацията в тях не е била правилна.

Според министъра покривалата на шезлонгите били спомагателна услуга, която била благопожелание и никой не принуждавал хората да ги вземат и нямало проблем хората да не заплащат за шалтета. 

От Министерството на туризма обявиха, че ще се съобразят с резултатите от инспекцията на КЗП, само че не можаха да обяснят дали ще глобяват " Перла екскурзиант " за нарушавания на концесионния контракт. Тази година е първият сезон на договора, чийто период е цели 20 години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР