Концесионерът на летище София - Соф Кънект“ има три основни

...
Концесионерът на летище София - Соф Кънект“ има три основни
Коментари Харесай

Полетите до България със само едно прикачване ще се увеличат

Концесионерът на летище София - " Соф Кънект “ има три съществени тактики за увеличение свързаността на България. В момента работят върху свързването на София със света единствено с едно прехвърляне, увеличение броя на директните дестинации и привличането на повече дълги полети, преминаващи през летище София.

Това обявиха представители на компанията на среща в Министерство на туризма. Те са сигурни са, че общата работа на едно летище с Министерството на туризма и общината, ще докара до увеличение на туристическия поток.

Според Хесус Кабайеро Пинто – изпълнителен шеф, ръководител на управителния съвет на " Соф Кънект “ проблемите с визовия режим водят до доста понижаване на потока  туристи от Близкия изток и Арабския полуостров.

Министър Проданов съобщи, че ще поеме ангажимент да спомага за реализирането на тази концепция. Той акцентира, че част от целите на министерството ще бъдат превъзмогване на проблемите с незаконните екскурзоводи в страната, проблемите с незадоволителната поддръжката от страна на страната към бранша и финансирането му, както и визовия режим.

Христо Проданов разясни, че е допустимо да се направи стратегия взаимно с Министерството на образованието за осъществяване на услуги от страна на екскурзоводите като по този метод се помогне с финансирането в къси периоди.

Предстои тематиката да бъде дискутирана със бранша, Министерството на туризма и Министерството на образованието.

Относно Ковид рецесията министърът съобщи, че все още Министерство на туризма е постигнало договореност с Националния щаб за отпадане задължението за имунизация на децата от 12 до 17 години, които идват в България като туристи. По този метод се надява повече хора да посетят страната ни.

Министър Проданов приключи, че за него летище " София “ е вратата на България и от страна на министерство на туризма има нужната поддръжка и предпочитание за съдействие.

В Министерството на туризма се състояха срещи и със Съюза на екскурзоводите в България, Асоциация на екскурзоводите в България, Югоизточен съюз на екскурзоводите " Ваня Райкова “-Бургас, " Планини и хора “ – асоциация на планинските водачи в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР