Концесиите на плажовете по Черноморието да са в параметрите на

...
Концесиите на плажовете по Черноморието да са в параметрите на
Коментари Харесай

Ще попречи ли законов хаос на сезона по Черноморието?

Концесиите на плажовете по Черноморието да са в параметрите на Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), а не в този на Закона за концесиите. Това изиска Националният ръб по туризъм в отворено писмо до Народното събрание, премиера и министъра на туризма, написа в. " 24 часа ".
Причината за настояването е, че още няма разпоредба по Закона за концесиите и надлежно няма по какъв начин да се контролират елементи от закона. Наредба няма поради решение на Върховен административен съд, като всъщност делото за наредбата ще се гледа чак през юни 2019 година т.е. когато летният сезон е почнал.
" Това на процедура блокира всевъзможни концесионни процедури и основава действителна заплаха от отлив на туристи ", счита най-голямата работодателска организация в туризма. Причината е, че огромните туроператори възнамеряват активността си месеци по-рано.
Идеята плажните концесии да се дават по променения Закон за концесиите е на някогашния вицепремиер Валери Симеонов. Министърът на туризма Николина Ангелкова разяснява, че има още една причина плажните концесии да се извадят от обсега на новия закон - европейската инструкция за концесиите планува разпоредбите на директивата да важат единствено в случай че обектът на концесията е над 5 млн. евро, а българските плажове всеобщо са под този предел, в случай че се счита годишният доход от тях. " Първите концесионни контракти за плажовете на множеството огромни морски курорти изтичат точно в този момент и заплахата тъкмо тези плажни линии да останат безстопанствени е доста огромна ", предизвести Ангелкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР