Концертмайсторът на Мюнхенската филхармония Мариан Краев, маестро Павел Балев и

...
Концертмайсторът на Мюнхенската филхармония Мариан Краев, маестро Павел Балев и
Коментари Харесай

Двама от най-успелите ни музиканти се завръщат

Концертмайсторът на Мюнхенската филхармония Мариан Краев, маестро Павел Балев и Софийската филхармония ще показват творби на Ян Сибелиус, Александър Глазунов и Александър Скрябин. Концертът на виртуозните музиканти е на 26 октомври в зала "България ".
Световнопризнатият диригент Павел Балев, който работи със звезди като Томас Хемпсън, Едита Груберова, Kрасимира Стоянова, Веселина Кацарова, Лука Пизарони, Анна Нетребко, персонално е подготвил стратегия с шедьоври на класическата музика.
Солист на концерта е роденият в Германия Мариан Краев. Той е едвам 11-годишен, когато става възпитаник на уважавания учител по цигулка Клаус Хертел. По-късно е признат за студент в Консерваторията за музика и спектакъл "Феликс Менделсон Бартолди " в Лайпциг. В програмата ще прозвучат творби на трима забележителни създатели от Русия, Финландия и Германия.
На хубостта на осъществяването на цигулка на Мариан Краев ще се насладим най-пълно в Концерта за цигулка и оркестър оп.47 на Ян Сибелиус - първият финландски композитор, който свързва органично епичните предания и традициите на националната финска музика с достиженията на европейската музикална просвета.



Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР