Концертите под открито небе са едно от най-приятните летни изживявания,

...
Концертите под открито небе са едно от най-приятните летни изживявания,
Коментари Харесай

Музика в двореца - концерти на открито на Софийска филхармония

Концертите под намерено небе са едно от най-приятните летни преживявания, изключително когато са в полупразна София. Такива ще са летните концерти на Софийската филхармония в парка на двореца Врана с мотото " Споделете музиката в двореца Врана ".
 Хирофуми Йошида

Хирофуми Йошида

Те стартират с церемония на 7 юли от 20 ч. , когато Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор извършват фрагменти от опери на Верди, Пучини и Бизе. Популярни вокални партии от " Кармен ", " Трубадур ", " Риголето ", " Травиата ", " Набуко " и " Бохеми " са под диригентството на Хирофуми Йошида.

Камерни творби на Моцарт, Бах, Менделсон, М. Големинов, Милчо Левиев, Астор Пиацола звучат на 8 юли от 20 ч. в осъществяване на струнен квартет Филхармоника . Най-младата камерна групировка на Софийската филхармония е основана от концертмайсторите Павел Златаров и Иван Лалев, помощник-концертмайсторът Ана Иванова и първата виола Милена Златарова.

9 юли е непокътнат за най-малките меломани. Чрез Фортисимо Фамилия ще се срещнат с най-мистериозния музикален инструмент - човешкият глас. Историите ще описват Милица Гладнишка, тенорът Георги Султанов и артисти от Националния филхармоничен хор. Концертът е от 18 ч.
 Юлиян Рахлин

Юлиян Рахлин

Последната вечер на 10 юли е отдадена на цигулката на Юлиян Рахлин , който ще извърши Концерт за цигулка и оркестър N 2 от Прокофиев. Веднага по-късно ще звучи и Италианска симфония от Менделсон под диригентството на Максим Ешкенази.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР