Концерти от турнето на Енрико Иглесиас са отменени, а няколко

...
Концерти от турнето на Енрико Иглесиас са отменени, а няколко
Коментари Харесай

Част от турнето на Енрике Иглесиас е отменено заради българската компания Art BG

Концерти от турнето на Енрико Иглесиас са анулирани, а няколко идни събития в Гърция и България са поети от други компании, откакто в задгранични и български медии се появи информация, че уредникът, българската компания " Арт БГ " (Art BG) не е изпълнила доста от договорните си обвързване и не може да бъде открита от своите партнньори.

Преди повече от седмица онлайн изданието на списание IQ Magazine писа, че три от идните концерти на испанския реализатор Енрике Иглесиас в Хърватия, Беларус и Латвия, част от турнето му All the Hits Live, се анулират, защото съгласно организацията, представляваща актьора Creative Artists Agency (CAA), българската компания Art BG не е изпълнила договорните си отговорностите.

В последваща своя обява изданието IQ писа, че гръцката компания за продажба на билети Viva ще съди At BG с искане да й бъдат върнати 740 хиляди евро от продажби на събития, по които българската компания не е изпълнила отговорностите си като уредник. Те настояват още, че откакто на 11 ноември са били известени с писмо от Art BG, че поради финансови усложнения няма да могат да платят за разноските по концертите, връзката с представителите им е станала невъзможна, защото не дават отговор не телефонни позвънявания и мейли.

За да не анулират планувания за 18 ноември концерт на Брайън Адамс в Атина, Viva са поели всички разходи. Няколко дни по-късно от компанията са оповестили, че благодарение на различен промоутър ще обезпечат и провеждането на други планувани в началото с българската компания концерти като този на Хосе Карерас на 24 ноември и на колумбийския регетон реализатор Малума на 11 и 13 март следващата година.

Art BG е уредник на концерти от същото това турне в редица страни, измежду които са България, Белгия, Франция, Германия, Италия и Полша.

Към днешна дата, 21 ноември, въпросните дати в Загреб, Минск и Рига не попадат като идни в формалния уебсайт на Енрике Иглесиас. Първата идна концертна дата там е на 7 декември в испанската столица Мадрид, а идната чак на 21 февруари 2020 година в Саудитска Арабия.

В същото време на уеб страницата на българския промоутър не престават да стоят реклами за концертите на Иглесиас в Загреб и Рига. Линковете към тях обаче не са дейни. Страницата на компанията във " Facebook " също не е дейна.

" Дневник " не съумя да се свърже с представител на компанията. Елица Стоева от организация Go Marvel Creative Solutions, която комуникира с медиите информация за техните събития, показа, че също от доста време имат голям брой несполучливи опити да осъществят контакт с компанията, както по телефон, по този начин и на място в офиса им в София. Тя добави, че също са финансово пострадали от некоректното отношение на Art BG.

Латвийската платформа за продажба на билети Bilesu Serviss разгласи, че е алармирала на латвийската полиция за случая с хипотетична машинация от страна на Art BG.

CAA пишат още, че дружно със засегнатите компании за продажба на билети и залите домакини, имат намерение да подхващат правни ограничения против виновната за създалата се обстановка компания.

Art BG са уредници на редица огромни концерти освен в България, само че и в чужбина. Седалища на компанията има в София, Виена и Лондон. Сред събитията, проведени от тях в София и в Пловдив през миналите, а и актуалната година, са гостуванията на Хосе Карерас, Горан Брегович и напълно неотдавна на The Chemical Brothers.

Сред оповестените идни техни събития са гостуванията на държавния балет на Санкт Петербург на 2 и 3 декември, както и звездата на френския шансон Мирей Матийо, плануван за 10 април 2020 година. Те въпреки всичко ще се проведат, защото са били поети от друга промоутърска компания, сочи информация на в. " 24 часа ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР