Концерти, детски спектакли, кино, конгресни, конферентни и корпоративни събития, изложения,

...
Концерти, детски спектакли, кино, конгресни, конферентни и корпоративни събития, изложения,
Коментари Харесай

НДК със спектакли и изложби навън, на платформа

Концерти, детски спектакли, кино, конгресни, конферентни и корпоративни събития, изложби, изложения, базари ще се организират от юни до октомври месец, в новоизградената мултифункционална платформа, в която Националният замък на културата изнася активността си. Тя се намира пред вход А6. Това разгласи пред БГНЕС ръководителят на Съвета на шефовете на НДК Борислав Велков.
„ Тази година предвид на спешните условия и потребността от пространства, в които да се организират културни и конгресни събития взехме решение да създадем тази мултифункционална платформа. Тя разполага с 1200 кв.м покрита повърхност със сцена 18 х 8, тъй че да може да осигурим нужната отдалеченост за актьори и музиканти. На процедура изнасяме активността на НДК на открито. Това е най-голямото покрито мултифункционално пространство в София. Погрижи ли сме се да има вход и излаз, делене на потоците, задоволително разстояние сред седалките. Важно е посетителите да се почувстват сигурни тук. Към момента тук може да съберем 550 души според настоящите заповеди. Това е в границите на 50%. Реалният потенциал на платформата е 1100 души “, сподели Велков и акцентира, че към този момент имат опит в организирането на събития на открито от предходната година, когато са създали лятна сцена точно с тази цел – събитията на Двореца да се организират на открито през летните месеци.
Велков разгласи, че пространството ще проработи в първите дни на юни, само че към момента не са избрали с какво събитие ще открият.
„ В момента сме в развой на договаряния и нямаме определено събитие, с което ще открием. Преговаряме с филхармонията, разнообразни театри и културни оператори. Ще се опитаме да създадем и конгресни събития, които бяха планувани да се случат в НДК “, чертае Велков проектите и разгласи, че също по този начин се водят договаряния със „ София филм фест “ и Master of Art да създадат летни фестивали, както и сe приготвя лятно издание на „ Киномания “, само че датите към момента не са конкретизирани.
От думите му стана ясно, че тази платформа е основана в партньорство с разнообразни компании, профилирани в събитийния пазар и всеки взе участие в нея с това, в което е профилиран.
„ НДК взе участие с пространство, наш екип и част от логистиката “, уточни Велков. Стана ясно още, че тя ще се отдава чартърен за разнообразни събития като това е опит Дворецът да подкрепи и месечните си доходи, защото е 100% държавно сдружение и не получават дотация.
„ Животът в НДК в никакъв случай не си е отивал. Фокусът през тези месеци беше в три насоки – първо да спасим по-голяма част от събитията, които желаеха да бъдат отказани. Опитахме се да ги пренасочим за други дати. Това беше доста значимо, с цел да може в този момент да предложим тази платформа. Много деликатно използвахме времето да огледаме бизнес развиването и ръководството си. Предстои ни сериозна промяна от позиция на комерсиална политика, администриране на процесите, проактивност, адаптиране на екипите към външното търсене “, заключи той и добави, че също по този начин са анализирали и вътрешни пространства в постройката, както и че приготвят залите за отваряне в сходство на условията на здравните управляващи.
Според него обаче най-важно е дали и какъв брой са подготвени да влагат спонсорите, както и дали са подготвени хората да се върнат в залите, преодолявайки страховете си и пренареждайки целите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР