Концертът на маестро Найден Тодоров с врачанската Симфониета е посветен

...
Концертът на маестро Найден Тодоров с врачанската Симфониета е посветен
Коментари Харесай

Диригент Найден Тодоров и проф. Борислава Танева свирят със Симфониета Враца

Концертът на маестро Найден Тодоров с врачанската Симфониета е отдаден на виенските класици Моцарт и Бетовен. Солист е пианистката Борислава Танева. Музикалното събитие стартира довечера в 19 ч. в Градската концертна зала. Концертът е част от цикъла *МАЕСТРО ГРАНДЕ* на Симфониета - Враца
Гост диригентът Найден Тодоров е шеф на Софийска филхармония. Той печели два пъти  приза " Музикант на годината " – през 2012 и 2018 година В 28-годишната история на  тази премия единствено Райна Кабаиванска и Теодосий Спасов до момента са получавали двукратно оценката.
Солист на концерта ще бъде проф. д-р Борислава Танева. Тя е пианистка, педагог, камерен музикант, композитор и дълготраен уредник на музикални събития. Активната й роля в актуалния културен живот освен в България я дефинира като сполучлив широкоспектърен музикант. Професор по пиано и педагогическа процедура в НМА „ Проф. Панчо Владигеров ”.
В програмата ще чуете: Моцартовите Увертюра към „ Сватбата на Фигаро “ и - Концерт за пиано KV 414 и  Симфония N2 на Бетовен.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР