Концерт с участието на изпълнители от различни стилове постави финала

...
Концерт с участието на изпълнители от различни стилове постави финала
Коментари Харесай

Голям концерт сложи финал на тридневен младежки фестивал във Видин

Концерт с присъединяване на реализатори от разнообразни стилове сложи финала на събитията, чийто хазаин от 8 до 10 септември бе Видин.

Те се организираха в границите на плана „ Спорт против експанзия “, изпълняван от Фондация „ Борис Христов “, със съдействието на Община Видин.

Преди началото на концерта одобрение сервира Емилия Николова, шеф отдел „ Хуманитарни действия “ в Общината. Тя поздрави от името на видинския кмет доктор Цветан Ценков уредниците и участниците в тридневния младежкия фестивал.



„ Община Видин с подготвеност спомага посланията на този фестивал да стигнат до повече хора, тъй като всички институции и жители би трябвало да обединят старания, с цел да реагират изрично на следените отрицателни трендове, свързани с рисково държание измежду младежите. Заниманията с разнообразни спортни действия са една чудесна опция и по тази причина ние изцяло поддържаме концепцията за привличане на младежите като посланици на Спорт против експанзия “, съобщи Емилия Николова, след което пожела триумф на концерта и положително въодушевление на феновете.



На откритата сцена на Художествената изложба в Крайдунавския парк се състоя неповторимо шоу, в което диаметрално противоположни музикални жанрове си подадоха ръка.



Публиката имаше опция да чуе онлайн един от най-популярните реализатори на българската поп сцена – Миро. Албена Вескова и танцьори от Ансамбъл „ Българе “ пресътвориха магията на българския фолклор. Оперните артисти Стоян Бончев и Борис Луков показаха хубостта на класическата музика.

Музикантите и танцьорите от La Cubania Original придвижиха във Видин горещите ритми на екзотична Куба.



Участие в концерта взеха и чаровните изпълнителки Анастасия и Теодора, за които това беше и дебют пред аудитория. Водещ на концерта бе актрисата Гергана Стоянова.

По-рано денем пред откритата сцена на Художествената изложба се организира състезателен празник. Много младежи и девойки премериха сили в проведените шампионати по лицеви опори, „ кофички “, клекове, набирания, канадска битка. Всички призьори бяха наградени преди началото на концерта.

В рамките на плана бе проведен и семинар, който се организира на 8 и 9 септември в залата на Общинския съвет. Темите, включени в програмата на образованието, бяха свързани с методите за предварителна защита на насилието и експанзията. С помощта на квалифицирани лектори младежите получиха значими умения за самокритика и се срещнаха с техники за справяне с казуса.

Проектът „ Спорт против експанзията “ цели да обвърже намаляването на експанзията с даването на съответен отговор на потребностите на младежите, главните от които са намиране на поддръжка и основаване на възприятие за значителност в общността и групата. Той се реализира с финансовата поддръжка на Националната стратегия за осъществяване на юношески действия по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 година, Министерство на младежта и спорта.

В знак на благодарност за съдействието, от Фондация „ Борис Христов “ подариха на Община Видин многофункционален фитнес апарат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР