Концерт България и Европа, който ще се проведе в зала

...
Концерт България и Европа, който ще се проведе в зала
Коментари Харесай

Концерт България и Европа отбелязва паметта на Светите братя Кирил и Методий


Концерт " България и Европа ", който ще се организира в зала " България " на 11 май, отбелязва паметта на Светите братя Кирил и Методий и хвърля мост сред културите на Източна и Западна Европа.

В изявление за предаването " Нещо повече " по стратегия " Хоризонт " пианистът Янко Маринов, който е участник в концерта, описа:

" Програмата на концерта е извънредно богата. Тя съдържа музика и от френския импресионизъм, и от съветската сантиментална музика, творби на български създатели. Програмата е толкоз пъстра и богата, тъй като желаеме да покажем концепцията, че Европа не е единствено Западна Европа, не е единствено България, не е единствено Балканите, не е единствено Русия. Тя в действителност е една концепция, която стартира от доста антични времена. Добре прочут ни е митът за Зевс, който похищава Европа, само че това посещаване е до някъде имагинерно, тъй като самата Европа, както се споделя в по-стари египетски легенди, е родена от любовта на един фараон към визията за дамата. Всъщност тя се ражда не от действително физическо създание, а от съня на този фараон ".

Цялото изявление с Янко Маринов можете да чуете от звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР