Концерните Volkswagen Group и Daimer се съгласиха да похарчат по

...
Концерните Volkswagen Group и Daimer се съгласиха да похарчат по
Коментари Харесай

Volkswagen и Daimler ще похарчат по 3000 евро за ремонт на дизелов автомобил

Концерните Volkswagen Group и Daimer се съгласиха да похарчат по 3000 евро за ремонт на всеки дизелов автомобил, който е не дава отговор на стандартите за нездравословни излъчвания. Това се отнася за транспортните средства, които са оборудвани със програмен продукт, манипулиращ равнищата за екология, заяви министърът на превоза на Германия – Андреас Шойер.
От Volkswagen и Daimler са подготвени да предложат на клиентите си за своя сметка промени в софтуера на колите, което ще ги създадат по-екологични. Третият огромен немски производител – BMW, обаче към този момент не е податлив да направи същото.
Отделно трите компании са подготвени да похарчат по 3000 евро на кола за разнообразни ограничения за възстановяване на екологичната конюнктура, включително и тласъци да търговията. Идеята е потребителите да бъдат уверени да купуват по-нови и надлежно по-чисти транспортни средства, които няма да бъдат наранени от възбраните.
Докато Шойер и ръководителите на двата концерна обсъждаха договорката за ограниченията против замърсяване, съдът разреши на още два немски града – Кьолн и Бон, да наложат възбрана за по-старите дизелови коли. Това стана след гледище на екологичната организация DUH, която подаде недоволство против управляващите в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Именно там се намира Кьолн и Бон, като съгласно природозащитниците равнищата на азотен диокси (NO2) са над допустимите.
Решението на съда обаче не беше харесано от управляващите. Според министъра на околната среда на Германия – Урсула Хайнен-Есер, сходни ограничения ще провокират разстройване в транспортната инфраструктура и ще сътвори обилни проблеми на хората и посетителите най-много на град Кьолн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР