Концернът Hyundai възнамерява да използва твърдотелни батерии Factorial Energy в

...
Концернът Hyundai възнамерява да използва твърдотелни батерии Factorial Energy в
Коментари Харесай

Hyundai ще премине към твърдотелни батерии

Концернът Hyundai има намерение да употребява твърдотелни акумулатори Factorial Energy в своите електрически транспортни средства. За задачата и двете страни имат намерение да обменят най-хубавите си практики за тази обещаваща технология.

В момента твърдотелните акумулатори са една от прогресивните трендове в международната автомобилна промишленост. Повечето производители демонстрират необикновен интерес към тази технология. Например, в този момент Ford и BMW интензивно финансират американската компания Solid Power, която ще стане формален снабдител на тези две марки.

Очевидно Hyundai счита този опит за доста сполучлив и също по този начин реши да сплоти напъните си с някоя обещаваща компания. Партньорът, който избраха е Factorial Energy, която е основана в Масачузетс.

Както е маркирано в формалното прессъобщение, разработките на Factorial са основани на технологията FEST (Factorial Electrolyte System Technology), която употребява специфичен корав електролитен материал, с цел да обезпечи безвредна и надеждна работа на кафези с електроди с високо напрежение.

FEST акумулаторите са по-безопасни от стандартните литиево-йонни акумулатори. Освен това електрическите транспортни средства с такива акумулатори имат 20-50% по-дълъг пробег от транспортните средства с в този момент употребяваните акумулатори.

Повече информация към момента не се разкрива. Hyundai не посочва датите на появяването на модели с твърдотелни акумулатори, нито приблизителните характерности на такива електрически коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР