Концернът Honda реши да се преориентира в световен мащаб към

...
Концернът Honda реши да се преориентира в световен мащаб към
Коментари Харесай

Honda CR-V, Accord и NSX стават електрически

Концернът Honda реши да се преориентира в международен мащаб към производството на електрически транспортни средства, написа японското издание Best Car Web, базирайки се на свои източници. Именно това е и повода за решението компанията да напусне Формула 1, където концернът беше показан като снабдител на бензинови мотори.

Новите електрически коли Honda ще създават в съдействие с GM. Интересното решение е подбудено най-вероятно поради опцията на японците да употребяват акумулатори Ultium, само че може би и поради американските платформи за електрически коли като цяло.

В края на 2023 година ще има промяна на поколенията на кросоувъра CR-V и седана Accord. И двата автомобила ще бъдат сменени от електрически транспортни средства. Изданието твърди, че колите ще получават акумулатори с потенциал минимум 60 киловатчаса, което им подсигурява пробег с едно зареждане от над 400 километра.

Следващият електромобил ще бъде новата Honda NSX. Този състезателен автомобил ще получи извънредно електрическо задвижване и Honda не вижда Tesla Roadster или Rimac C_Two като насочна точка. Пряката конкуренция на NSX ще е Porsche Taycan. Японците имат намерение да създадат автомобил, който ще бъде по-бърз от немския. И това би трябвало да стане до 2025 година, когато ще има нов NSX.

И най-после, обявата загатва различен модел - Honda Civic Type R. Той няма да е електрическа кола, само че ще получи хибриден силов тракт. Тази информация отчасти се удостоверява от изказването на самата марка. Обяснявайки отдръпването си от Формула 1, японците непосредствено обявиха, че имат намерение да се съсредоточат върху електрическите транспортни средства, само че не разкриха детайлности.

Засега Honda има единствено два електрически автомобила, от които единствено един към този момент е станал сериен. Това е хечбекът Honda e. Вторият е обещаващият кросоувър e-concept, който все още е ориентиран главно за китайския пазар, само че при възможен негов триумф, бързо ще се трансформира в световен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР