Концернът Фолксваген ще спре тази година производствените линии за всички

...
Концернът Фолксваген ще спре тази година производствените линии за всички
Коментари Харесай

"Фолксваген" преоборудва ключов завод само за електрически коли

Концернът " Фолксваген " ще спре тази година индустриалните линии за всички транспортни средства с мотори с вътрешно горене в един от основните си фабрики, като ги размени с цехове за електрически транспортни средства, заяви брюкселският уебсайт EURACTIV.com. Заводът в Емден, Германия, ще бъде преоборудван за 1 милиарда евро.

Работата по нова монтажна зала с повърхност 50 000 квадратни метра към този момент стартира, като първите изцяло електрически транспортни средства ще слязат от индустриалната линия през първата половина на 2022 година В ход е разширение с 23 000 квадратни метра на цеха за каросерии, както и работата по модернизиране на бояджийския завод.

Планира се заводът да създава до 300 000 електрическия автомобил годишно. Първият модел, създаден в Емден, ще бъде SUV ID4, само че " Фолксваген " има намерение да пусне най-малко 20 нови напълно електрически модела транспортни средства до 2025 година и да понижи въглеродните излъчвания от годишните си продажби на транспортни средства с една трета в същия период. След 2026 година той няма да създава нови транспортни средства, които не са електрически или хибридни.
За да реализира тези цели, VW ще влага общо 11 милиарда евро в превръщане на индустриални мощности. По-рано това лято VW разкри, че е премахнал всички индустриални линии за бензинови и дизелови коли от фабриката си Цвикау, което му е коствало 1,2 милиарда евро.
Миналия месец Международната организация по енергетика (IEA) пусна прогнозите си за пазара на екелктромобили през 2020 година, съгласно които световните продажби на електрически коли евентуално ще останат постоянни макар въздействието на рецесията с Ковид-19 върху автомобилния бранш.

Ранните признаци на тази наклонност са позитивни, най-малко във Англия. Последните месечни данни за продажбите, огласени от Сдружението на производителите и търговците на моторни транспортни средства (SMTT), разкриха, че продажбите на електрически и хибридни транспортни средства са били със 73% по-високи през юни 2020 година, в сравнение с през юни 2019 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР