Концернът Фолксваген продължава с интересната си политика да атакува сегмента

...
Концернът Фолксваген продължава с интересната си политика да атакува сегмента
Коментари Харесай

Най-компактният кросоувър на "Сеат" ще е първият с версия на метан

Концернът " Фолксваген " продължава с забавната си политика да нападна сегмента на най-компактните кросоувъри с модели на дъщерните си марки, вместо с главния, като стартира и " Сеат Арона ". С стартирането на автомобила испанската компания продължава най-мащабната продуктова атака в своята история, като това е трети нов модел за годината, след " Леон " и " Ибиса ".

Следващата година пък ще излезе новият огромен кросоувър на " Сеат ", който ще е софтуерен близнак на " Шкода Кодяк ". Плановете на испанската компания са да пуска по един нов модел на всеки шест месеца, в идващите две и половина години. За интервала 2015-2019 година ще бъдат вложени 3.3 млрд евро в нови артикули, прецизират от компанията.

© Сеат

" Арона " се нарежда под " Атека " в гамата на " Сеат ", като има дължина от 4.14 метра, или с съвсем 8 см повече от Ибиса. Автомобилът попада в сегмента на най-компактните кросоувъри, който е пораснал четири пъти от 2015 година насам.

На първо време " Арона " ще излезе на пазара с три бензинови и два дизелови мотора. Базовият елемент е трицилиндров бензинов с работен размер един литър и мощ 95 конски сили. Той ще се комбинира с петстепенна механична скоростна кутия.

Същият като размер и настройка мотор ще се предлага и с още две мощности – 115 и 150 конски сили. И двата ще се оборудват с шестепенна механична скоростна кутия, а по-маломощният и с автоматизирана трансмисия с двоен съединител.

© Сеат

Дизелите ще са 1.6-литров с 95 и 115 конски сили, като скоростните кутиите ще са петстепенна механична или седемстепенна с двоен съединител, а за втория шестепенна механична.

В средата на идната година ще се появи версия на " Арона " с еднолитровия мотор с 90 конски сили на метан, като това ще първо сходно предложение в сегмента.

Новият кросоувър на " Сета " ще може да се оборудва с всички системи за сигурност, познати от останалите модели на испанците. Става въпрос за предизвестие за удар в предното транспортно средство, адаптивен круиз надзор с функционалност за автоматизирано прекъсване и тръгване, сигнализация за отмалялост на лидера и система за задействане на спирачките при злополука, тъй че да се избегне следващ удар.

© Сеат

На разположение са също предизвестие за автомобил в мъртвата зона на огледалата, помощник за задържане на определената лента на придвижване и система за самостоятелно паркиране. " Арона " ще разполага и с поставка за безжично зареждане на смарт телефон, която ще усилва и сигнала, като употребява антената на покрива и система за безключов достъп.

Мултимедията употребява осем инчов реагиращ на досег екран и е предлага интеграция на смарт телефон посредством Apple Car Play, Android Auto и Mirror Link. По отношение на озвучаването ще има и версия, готова от BeatsAudio на доктор Дре, със шест представителя и мощ от 300 вата.

© Сеат

" Сеат Арона " излиза на пазара в четири равнища на съоръжение - Reference, Style, FR и Xcellence. Спортното осъществяване FR ще е снабдено със система за смяна на настройките на кормилото, ходовата част, асистиращите системи и така нататък в три режима - естествен, състезателен, еко и самостоятелен.

" Арона " ще дава и големи благоприятни условия за персонализация, като в друг цвят могат да са покрива и A и С – колоните на купето. Това дава опция за 68 разнообразни цветови комбинации.

© Сеат
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР