Концернът Fiat Chrysler Automobiles обяви, че е започнал преговори с

...
Концернът Fiat Chrysler Automobiles обяви, че е започнал преговори с
Коментари Харесай

Fiat Chrysler и Apple ще правят заедно коли на ток

Концернът Fiat Chrysler Automobiles разгласи, че е почнал договаряния с тайванската компания Hon Hai Precision, по-известна като Foxconn - китайския производителя на смарт телефони Apple iPhone. Става дума за основаване на взаимно дружество, което ще се заеме с създаването и производството на електрифицирани коли, както и на " Интернет транспортни средства " (Internet of Vehicles - IoV).
Двете компании ще имат идентичен дял в новата конструкция, чиято продукция първоначално ще бъде ориентирана единствено към китайския пазар. В момента се разисква и опцията за износ на новите транспортни средства. Преговорите обаче са още на ранна фаза и към този момент няма гаранции, че договорката ще бъде осъществена.
По данни на организациите Reuters и Bloomblerg, компанията Hon Hai Precision ще дава отговор за дизайна и част от съставените елементи, само че няма да се занимава с производството на електрическите автомобили. В момента половината от приходите на компанията зависят от продажбите на Apple и по тази причина се търсят способи за разширение на бизнеса.


Предишните опити в това направление не бяха сполучливи, а големите вложения в създаването на електрически автомобили не се оправдаха. Сега в плана се включва и автомобилният тръст FCA, за който съдействието с Hon Hai ще даде опция за по-сериозно наличие на китайския пазар. Автомобилният производител към този момент започва електрификация на моделната си гама, като пусна на пазара хибридни модели, а следва излизането и на новия Fiat 500e. След него ще се появи и серийната версия на концепта Centoventi (на снимката).
Подписването на възможния контракт сред FCA и Foxconn (съответно Apple) би трябвало да стане факт до няколко месеца, настояват осведомени с договарянията.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР