Концептуалният EVTOL има хибриден двигател и пробег 800 кмКонцепцията на

...
Концептуалният EVTOL има хибриден двигател и пробег 800 кмКонцепцията на
Коментари Харесай

Rolls-Royce подготвя летяща машина с вертикално излитане

Концептуалният EVTOL има хибриден мотор и пробег 800 км

Концепцията на отвесно излитащия аероплан EVTOL може да бъде осъществена през първата половина на идващото десетилетие

 

Производителят на коли Rolls-Royce възнамерява да пусне летяща машина и по-конкретно – аероплан с отвесно политане и кацане. Партньори на компанията в плана EVTOL (Electric Vertical Take Off and Landing) са Airbus и Uber.

При политане и кацане крилото на EVTO се завърта на 90°. В режим на водоравен полет витлата на крилото се сгъват за понижаване на съпротивлението и шума, а машината разчита на две витла в задната част.

Витлата се задвижват от електродвигатели, чиято сила се създава от генератор с мощ 500 кВт, обвързван към газов турбинен мотор M250. При планиране на витлата, инженерите са се пробвали да понижат оптимално равнището на шума.

Хибридният мотор не е толкоз добър от позиция на замърсяването на околната среда, както чисто електрическият, само че ще разреши да се употребява съществуващата инфраструктура и ще обезпечи по-дълги полети. Максималният пробег на EVTOL е 800 км, а скоростта доближава 400 км/ч.

Rolls-Royce има вяра, че концепцията на отвесно излитащия аероплан може да бъде осъществена в серийно произвеждане през първата половина на идващото десетилетие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР