Концепцията за умните аксесоари интегрира интелигентна функционалност в очилата Световният

...
Концепцията за умните аксесоари интегрира интелигентна функционалност в очилата Световният
Коментари Харесай

Xiaomi представя Xiaomi Smart Glasses

Концепцията за умните аксесоари интегрира умна функционалност в очилата

Световният софтуерен водач Xiaomi разгласи през днешния ден Xiaomi Smart Glasses – най-новия образован аксесоар. Xiaomi Smart Glasses съвършено комбинират система за обрисуване и датчици с изискан и изчистен дизайн на елементарни очила посредством технологията MicroLED за обрисуване посредством оптични вълноводи. С тегло единствено 51 грама, Xiaomi Smart Glasses могат да демонстрират известия и известия, да реализират повиквания, да направляват, да вършат фотоси и да превеждат текст непосредствено пред очите ви.

Xiaomi Smart Glasses са инженерният взор към бъдещето.



Подобрената технология MicroLED за обрисуване посредством оптични вълноводи - бъдещето е пред очите ви.
За да се резервира формата на елементарните очила, би трябвало да се преодолеят дребните провокации към изображението и подредбата на вътрешните компонентни. Xiaomi Smart Glasses употребява технологията за изображения MicroLED, с цел да понижи дизайнерското пространство, належащо за структурния дизайн, както и общото тегло на устройството.
За да се впише безпроблемно системата за обрисуване в рамката, MicroLED безспорно е най-оптималният избор. Подобно на OLED, пикселите MicroLED са самостоятелно осветени - излъчващото им свойство разрешава по-ярки екрани и по-дълбоки черни цветове. Но MicroLED има по-висока компактност на пикселите и по-дълъг живот, като в същото време има по-опростена конструкция. Това разрешава по-компактен екран, както и по-лесна интеграция на екрана.
Xiaomi Smart Glasses имат екран с чип с размери единствено 2,4 мм x 2,02 мм. Под микроскоп екранът е почти с размер на оризово зърно, с обособени пиксели с размер 4μm - което разрешава на екрана да се впише съвършено в рамката на очилата. За да разреши на задоволително светлина да премине през комплицирани оптични структури, преди да доближи окото даже при мощна директна слънчева светлина, Xiaomi избира ултраефективно решение за монохромен екран, който може да доближи извънредно висока бляскавост от 2 милиона нита.

Използвайки технологията на оптичен вълновод, който пречупва светлините на 180°, екранът MicroLED предава тъкмо светлинните лъчи към човешкото око посредством микроскопичната решетъчна конструкция на оптичния вълновод.

Решетката, гравирана върху вътрешната повърхнина на лещата, разрешава светлината да се пречупва по неповторим метод, като я насочва безвредно към човешкото око. Процесът на изкривяване включва подскачащи безчет пъти светлинни лъчи, което разрешава на човешкото око да види изцяло изображение, като доста усилва използваемостта по време на носене. Всичко това се прави в индивидуален обектив, вместо да се употребяват комплицирани системи от няколко обектива, огледала или полуогледала, Както се случва при други артикули. Технологията на оптичните вълноводи доста понижава размера и тежестта на устройството и затова разрешава на интелигентните очила да се приближат до формата на обичайните очила.



Не " Вторичен екран на смарт телефона ", а самостоятелен смарт аксесоар

Xiaomi Smart Glasses интегрира общо 497 съставния елемент, в това число дребни датчици и информационни модули, тъй че това не е просто „ втори екран " за вашия смарт телефон, а действа като нов образован терминал с самостоятелни операционни благоприятни условия. В допълнение към базисните функционалности като уведомление, проявление на повиквания и прочие, очилата могат също по този начин независимо да извършват функционалности като навигация, снимане, аутокю и превод на текст и фотоси в действително време. Предвид метода на потребление, е внедрена и съществена логичност на взаимоотношение, с цел да сведе до най-малко спиранията в неуместни моменти и да демонстрира в точния момент значимата информация, изключително в сериозни моменти.
Изграждането на логичност на взаимоотношение цели да „ не пречи на елементарната приложимост, само че демонстрира в точния момент основна информация ". След задълбочени полемики, няколко основни сюжета са дефинитивно доказани, в това число „ основни известия ", „ телефонно позвъняване ", „ навигация " и „ превод на фотоси ", като XiaoAi AI Assistant е главният способ за взаимоотношение. По този метод Xiaomi Smart Glasses могат да „ демонстрират най-важната информация сега, в който е нужна ".
Ако вземем „ Нотификации " като образец, явно е несвоевременно да се демонстрират всички вести от смарт телефона пред очите ви. Следователно, Xiaomi Smart Glasses избира и демонстрира най-важните известия, като аларми за смарт устройствата вкъщи, незабавна информация от офис приложения, известия от значими контакти и така нататък, с цел да се избегнат несъразмерни разстройства на потребителите.
„ Телефонни позвънявания " е най-естественият сюжет за потребление на смарт очилата - тук ще можете да видите номера на индивида, който ви се обажда. Използвайки вградения микрофон и високоговорител с двойно формообразуване, и двете страни могат да се чуват ясно.
„ Навигацията " е доста потребна при шофиране и колоездене. Xiaomi Smart Glasses могат да покажат пътища и карти пред вас в действително време, тъй че да можете да държите погледа си на пътя безвредно и комфортно.
5 -мегапикселовата камера в предната част на очилата може да прави фотоси и да превежда текст в фотоси, което е доста комфортно при пътешестване. Използвайки вградения микрофон и личния логаритъм за превод, Xiaomi Smart Glasses са в положение да транскрибират аудио в текст с превод в действително време. Индикаторът до камерата светва, когато тя се употребява, с цел да посочва, че се вършат фотоси.
За да се реализира това високо равнище на функционалност, очилата би трябвало да бъдат оборудвани с четириядрен ARM процесор, батерия, тъчпад, Wi-Fi/Bluetooth модули, операционна система Android и други Дори и с всички тези функционалности, устройството тежи единствено 51 гр. Благодарение на всичко това, Xiaomi Smart Glasses наподобяват по форма на обичайни очила, само че надминат други съществуващи смарт очила по функционалност.
Както се споделя, „ Всяка задоволително напреднала технология е неразличима от магията ".
Xiaomi Smart Glasses употребяват инженерна мисъл, с цел да основат нова визия за бъдещето.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР