Концепцията за него е дело на българския пилот и световен

...
Концепцията за него е дело на българския пилот и световен
Коментари Харесай

По-малко от месец ни дели от първото издание на уникалното по рода си състезание Red Bull Acro Cross

Концепцията за него е дело на българския водач и международен рекордьор по парапланеризъм - Весо Овчаров

След по-малко от месец редица първенци и рекордьори в парапланеризма от целия свят ще дойдат в Сопот, с цел да станат част от първото издание на събитието Red Bull Acro Cross. В интервала от 30 август до 1 септември те ще имат опция да се включат в конкуренцията, която ще се случи за първи път в историята на спорта и ще се срещнат от близко с дисциплината акро крос.

Както към този момент ви разказахме, самата дисциплинираност и реализацията на надпреварата се случват по концепция на българския водач и международен рекордьор - Весо Овчаров. Именно негово е и желанието началото на събитието да бъде сложено не къде да е, а на родна земя - в Сопот.

Правилата на надпреварата

Правилата на иновативатовото съревнование провокират комплексните умения на водачите, а феновете ще могат да видят синтез на най-характерните моменти на другите дисциплини в спорта.

Програмата на събитието в двата спортни дни включва всеобщо политане от горната станция на лифта на Сопот и общ въздушен старт, последвани от спортно хвърчене за скорост на относително къси дистанции (около 10 км), което дава опция за директно наблюдаване от старта на горна станция на въжен превоз Сопот. По продължение на трасето ще има три контролни точки, като на всяка състезателите ще би трябвало да изпълнят акробатични фигури. В взаимозависимост от метода, по който са осъществени, ще се лишават или прибавят точки към резултата на спортистите.

За финала на надпреварата участниците ще се състезават назад към долната станция на въжен превоз Сопот, където ще би трябвало да кацнат в цел с диаметър на най-малкия кръг - 1 см, като с изключение на точността, ще бъде оценен и стилът на кацането, който още веднъж прибавя или лишава точки.

Кой от всички състезатели ще бъде първият победител в историята на Red Bull Acro Cross, следва да разберем доста скоро. Освен купата и престижа на първи първенец на единственото по рода си съревнование, той ще си тръгне с първокласен, авиационен часовник Garmin Marq.

Гост звездите на Red Bull Acro Cross

Към този миг присъединяване си в надпреварата са удостоверили някои от най-изявените имена в парапланеризма. Сред тях са:

Тим Алонги (Франция) - настоящ Световен първенец по акробатичен парапланеризъм
Рафаел Гоберна (Бразилия )- няколкократен първенец на Бразилия
Феликс Родригез (Испания) - част от фамилията, измислило парапланеризма като спорт. Изключително добър играч във всички дисциплини.
Франсоа Раголски (Франция) - някогашен международен първенец, в този момент се занимава с забавни авантюристичен планове из целия свят
Джак Пимблет (Англия) - младата вяра, първенец на Англия
Кристина Колб (Германия) - една от най положителните дами в спорта
Егор Посохин (Русия) - първенец на Русия
Нкола Донини (Италия)

Организатори на първото издание на Red Bull Acro Cross са Red Bull и Лифт Сопот. Сред главните сътрудници на надпреварата са Gelato and Latte, Vivacom, Нисан и Гармин.

Повече настояща информация за събитието следете на формалната му страница във Facebook.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР