Концепцията на Иван Гешев като кандидат за главен прокурор е

...
Концепцията на Иван Гешев като кандидат за главен прокурор е
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Част от концепцията на Гешев е чист популизъм

Концепцията на Иван Гешев като претендент за основен прокурор е спорна и без конкретика, разяснява в сряда някогашният вътрешен министър и сегашен юрист Емануил Йорданов пред бТВ. Според него концепцията е цялостна с общи изрази.

" Има неща, които искрено тревожат в нея. Има едно изречение, което е чист популизъм – за неналичието на правдивост, която не можела да бъде оправдана даже с буквата на закона. Дълго време се надявах, че идващият основен прокурор ще бъде човек, който ще упорства за прецизно съблюдаване на закона от страна на прокуратурата. За страдание, такова нещо в концепцията не виждам”, разяснява Йорданов.

В отговор на обещанието на Гешев прокуратурата да участва повече в медиите и обществените мрежи, Емануил Йорданов разяснява, че това е излишно.

" Не виждам причина прокуратурата да участва повече в медиите. И в този момент наличието е прекалено. Аз не се интересувам кого задържат, а какъв обвинителен акт се внася и каква е неговата орис – дали против него има неоправдателна присъда ", сподели той.

По думите на някогашния вътрешен министър, в концепцията не се загатва нищо за компенсациите, които страната ни заплаща за вредите, породени на жителите от дейностите на прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР