„Концепцията на Гешев беше много приятна изненада и не навлиза

...
„Концепцията на Гешев беше много приятна изненада и не навлиза
Коментари Харесай

Концепцията на Иван Гешев била „приятна изненада“

„ Концепцията на Гешев беше доста приятна изненада и не навлиза в минното поле на политиката. Ако би трябвало да я окачествявам с две думи, те са натурализъм и прагматизъм. Така си представям метода, по който би трябвало да се държи основният прокурор. Тази идея стъпва на закона, а основният прокурор е човек на закона”.

Това съобщи някогашният длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки във връзка концепцията за работата на прокуратурата в идващите години, импортирана във Висшия правосъден съвет от номинирания за основен прокурор Иван Гешев. Документът бе оповестен на уеб страницата на Висш съдебен съвет във вторник.

Според проф. Близнашки не би трябвало да се позволява повече отчетите на мониторинга, който ни беше натрапен преди 12 години от Евросъюза, да водят до вътрешни нарушавания.

Бившият длъжностен министър председател разяснява и концепциите на Гешев за битка с корупцията и смяна на наказванията за искащите и даващите подкупи.

"Едни от най-хубавите моменти в концепцията са свързани с това по какъв начин да се стигне до изобличаване на хората, които се занимават с проведена престъпност, корупционни практики и други ", разяснява още проф. Близнашки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР