Концепциите на Lamborghini са още по-скандални от своите серийни събратя.

...
Концепциите на Lamborghini са още по-скандални от своите серийни събратя.
Коментари Харесай

6-те най-яки концептa на Ламборгини

Концепциите на Lamborghini са още по-скандални от своите серийни събратя. Отново има многочислени коли, за които бихме могли да разкажем в тозираздел, само че избрахме няколко само въз основа на персоналните си желания (става въпрос за Sebastian Cenizo от уеб страницата Carbuzz).

Ако този материал стане известен, ще бъдат оповестени и другите два от поредицата, които са „ Най-интересните Ламбота в единични бройки “ и
„ Най-любопитните Ламборгинита в лимитирани серии.

Някои от тях може да са красиви, други – извънземни, а трети – просто странни. Най-старият автомобил в този лист е от 1968 година, а най-новият е от 2017 г. 

Един от тези концепти стига до серийно произвеждане – въпреки и със мощно модифициран дизайн – само че останалите в миналото са правени единствено като изложбени коли или дизайнерски извършения.

Започвайки от най-стария (и евентуално най-красивия), ето шест от най-хубавите концепции на Lambo от историята на марката, демонстриращи голям брой неповторими хрумвания и стилове. 

И като бонус, ето фотография на модерната идея Miura от 2006 година, която за жалост в никакъв случай не е създадена, тъй като основният изпълнителен шеф Стефан Винкелман съобщи: „ Lamborghini е за бъдещето. Ретро дизайнът не е това, за което сме тук. “

Модерният Countach ни дава мотив да не се съгласим, само че от този момент Винкелман удвои предходните си манифести. Винкелман не помни за професионалния си генезис и какви ги е приказвал при представянето на Lancia Thesis преди повече от 20 години, само че дано да не вчичаваме материала със скучни остарели истории.

1. Концептуален роудстър Lamborghini Miura P400 – 1968 година

Без подозрение Miura Roadster Concept е едно от най-добре изглеждащите Lamborghini в историята. Обикновената Miura към този момент е била манекенката, а пътят за тази кола е бил стилният подиум, само че хирургическото премахване на покрива основава тарга резултат, който наподобява изцяло сензационно. 

Miura Roadster Concept е издигнат от Bertone върху основата на P400 и е показан за първи път на автомобилното ревю в Брюксел през 1968 година След това е показван на разнообразни изложби и в последна сметка е минал през разнообразни колекционери.

В един миг е мощно модифицирана, само че е върната в първичния си тип на Bertone и е приключена с багра Lame Sky Blue Acrilico и Grigio Liqueo с подправен искра.

2. Lamborghini Cala Concept – 1995 година

Стилизиран от Italdesign, Lamborghini Cala е концептуален автомобил, показан на автомобилното ревю в Женева през 1995 година и е изцяло функционален първообраз, който в никакъв случай не доближава до произвеждане, макар че е предопределен да размени Jalpa.

През 1988 година производството на Jalpa е прекратено под собствеността на Chrysler. 

Когато Megatech купува Lamborghini през 1994 година, Cala стартира да се оформя, само че под собствеността на Volkswagen Group от 1998 година планът е замразен.

Cala се задвижва от 4,0-литров V10 мотор с 395 к.с., който на процедура проправя пътя на елемента в Gallardo, тъй че това не е цялостна загуба. Той се появява и във видеоиграта Need for Speed II от 1997 година

3. Lamborghini Concept S – 2005 година

През 2005 година на автомобилното ревю в Женева е показано едно от най-дивите Lamborghini, които светът в миналото е виждал. Concept S на процедура съставлява Gallardo с отстранено предно стъкло, разграничен салон и изменен дизайн на задната част.

С прибиращо се огледало за назад виждане и единствено толкоз отбрана от стихиите, колкото разрешава облеклото ви, той наподобява като нещо, основано само за шок/фиране.

Въпреки това са нужни напълно малко промени, с цел да се трансформира това в работещ автомобил, а съгласно сведенията Lamborghini е възнамерявало да направи 100 екземпляра за своите най-заможни клиенти.

Дали заради липса на търсене, или заради икономическите условия, планът по този начин и не стига до произвеждане на повече от два екземпляра.

Единият е първообраз с подобаващи странични прозорци и без мотор (който понастоящем се намира в музея на Lamborghini), а другият (с дребните прозорци на концепцията) е в частни ръце.

4. Lamborghini Estoque – 2008 година

Този автомобил е мой персонален любимец, а рецесията на жилищния пазар през 2008 година вечно ще остане кисела точка в персоналната биография за този създател (Себастиан Сенисо).

Тази криза умъртви всички шансове да се сдобием с Lamborghini, сходно на седан, само че въпреки това, най-малко Lamborghini Estoque Concept, показан на автомобилното ревю в Париж през 2008 година, в никакъв случай не е бил „ опорочаван “ и можем да си спомним за него с положително. 

Името на Estoque идва от меча Estoc, обичайно употребен от матадорите, което се връзва добре с имиджа на Lamborghini като военен бик. Ако се беше появил в серийно произвеждане, той щеше да се продава за към 230 000 $. Очевидно е, че е можело да се инсталира всеки мотор. 

Концепцията употребява 5,2-литровия V10 на Gallardo, само че по това време се спекулира, че във финалната версия ще бъде инсталиран V12 или V8.

Имаше даже клюки за хибридна система или турбодизелов мотор (злополучният Audi R8 V12 TDI, който по-късно беше преименуван на R8 TDI Le Mans, беше показан като идея през същата година).

По това време Lamborghini се тормози, че Estoque няма да се продава. В наши дни една елементарна схема на нов автомобил би била задоволителна, с цел да се изпълнят книгите за поръчки за няколко дни.

5. Концептуална версия на Lamborghini Egoista – 2013 година

Единственият едноместен автомобил на Lamborghini в този лист е Lambo Egoista Concept, показан на частна церемония вечеря през 2017 година по случай 50-годишнината на „ Разярения бик “.

По мнението на създателя това не е най-красивото Lamborghini, само че има изумителен 5,2-литров V10, генериращ 600 к.с.

Вместо обичайните порти, покривът на Lamborghini се смъква и може да бъде изцяло отхвърлен (както би трябвало да бъде отхвърлен и кормилото, когато се качвате или слизате).

Със стилистично въздействие от самолети изтребители, оцветена в оранжево остъклена врата и дейни аеродинамични панели, които се повдигат и спускат, този автомобил не приличаше на нищо друго. Колко модела Lamborghini Egoista има в света? Само един.

Цената на Lamborghini Egoista е немислима, само че с каросерията и колелата, направени с антирадарен материал, производството му няма да е на ниска цена.

Максималната скорост на Lamborghini Egoista в никакъв случай не е посочвана, както и данните за ускорението, само че в случай че може да се има вяра на спекулациите, той ще развива над 320 км/ч и ще стига до 96 км/ч за към три секунди или по-малко.

Името Egoista безусловно се превежда като „ лакомец “, което се връзва добре с концепцията за едноместен автомобил. То работи и като метод да опише метода, по който Lamborghini ще показа автомобила със света, защото единственият създаден в миналото образец живее в MUDETEC.

6. Lamborghini Terzo Millennio Concept – 2017 година

Представен през 2017 година в съдействие с Масачузетския софтуерен институт, Lamborghini Terzo Millennio (от италиански – Трето хилядолетие) е разказан от тогавашния основен механически шеф на Lamborghini Маурицио Реджани по-скоро като „ мисловна кутия “, в сравнение с като изпълним сериен автомобил.

Подобно на последвалия доста по-късно Sian, в него са употребявани суперкондензатори с огромен потенциал, само че за разлика от този автомобил Terzo Millennio Concept е напълно електрически.

Всяко колело свети в оранжево и в него е ситуиран електромотор, а влизането и излизането са вероятни с помощта на плъзгащ се покрив.

Този не е преносим, само че практичността не е това, за което ставаше дума. Ставаше дума да се покаже по какъв начин ще наподобява бъдещето, когато петролът свърши, само че в този момент наподобява, че това е по-скоро настоящо за това хилядолетие, в сравнение с за идващото.

Когато това беше разкрито, то беше, с цел да се покаже по какъв начин може да наподобява едно Lambo след хиляда години. Но дизайнът му ще осведоми този на наследника на Aventador, а концепцията за напълно електрическо Lambo към този момент не е на епохи от реализиране.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР