Концентрацията на генома на вируса SARS-CoV-2 в отпадните води в

...
Концентрацията на генома на вируса SARS-CoV-2 в отпадните води в
Коментари Харесай

В отпадните води на Солун има тревожно ниво на COVID-19

Концентрацията на генома на вируса SARS-CoV-2 в отпадните води в Солун е на същото равнище като в края на април тази година, когато Гърция към момента беше под строги ограничаващи ограничения, т.е. под цялостна карантина. Това сочи изследване на теоретичен екип от Солунския университет „ Аристотел " в съдействие с компанията за водоснабдяване и канализация в Солун, съобщи БГНЕС.
„ Времевият интервал на наличието на вируса в отпадните води в Солун, както демонстрират измерванията, не е в сходство със спокойната клинична картина в лечебните заведения в града, тъй че учените преценят, че броят на асимптоматичните или умерено симптоматични случаи, които не се нуждаят болничните грижи са се нараснали доста “, прецизира организация АНА-МПА.
Концентрацията на генома на ковид в солунските отпадни води е записана в края на април и отсъства за към три седмици през май, когато се появява още веднъж при започване на юни.
Според АНА-МПА заради сериозността на резултатите, научният екип повторил разбора и резултатът бил същият.
„ Университетът „ Аристотел “ в Солун, дружно с Солунската ВиК компания, ще продължи систематично да следи съществуването на вирусен геном в отпадните води като знак за равнището на разпространяване на вируса измежду популацията, с цел да е налице непрестанно, по 24 часа, научна информация и поддръжка за страната при вземането на сериозни решения за справяне с пандемията “, сподели ректорът Никос Папайоану.
Научният екип следи концентрацията на генома на ковид в отпадните води на входа на пречиствателната станция в Солун три пъти седмично.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР