Конценсионният договор за летище София ще бъде подписан до средата

...
Конценсионният договор за летище София ще бъде подписан до средата
Коментари Харесай

Подписват концесионния договор за летище София до средата на юли

Конценсионният контракт за летище София ще бъде подписан доникъде на юл и. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков по време на изключителното съвещание на Министерския съвет.

„ Решението на Върховен административен съд е дефинитивно. Това отваря опцията за сключване на контракти и започване на по този начин наречения временен интервал, в който се предава ръководството на актива летище София. Летищен оператор е Мюнхен. Всички участници бяха с положителни предложения. До средата на юли евентуално ще се подпише договорът и в идващите дни би трябвало да бъде преведено първичното заплащане. Това заплащане е в размер на 550 милиона без Данък добавена стойност. То ще отвори вратата за сериозните бюджетни приходи в границите на тази година ", разясни той.

Върховният административен съд (ВАС) предходната седмица остави в действие решението на Комисията за защита на конкуренцията от 14 ноември 2019 г . С него се удостоверява изборът от Министерството на превоза, осведомителните известия и технологии на концесионер на летище София, с което за реализатор е избран консорциум „ Соф кънект “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР