Контролните органи трябва да започнат да си вършат работата. Това

...
Контролните органи трябва да започнат да си вършат работата. Това
Коментари Харесай

Иван Гешев иска контролните органи да работят

Контролните органи би трябвало да стартират да си правят работата. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев откакто ръководи за първи път прокурорската гилдия към Висш съдебен съвет.

По думите му не може на всички места да се намесва прокуратурата, тя е последна инстанция, а контролните органи в страната би трябвало да работят. Коментарът му беше във връзка въпроси на публицисти във връзка както с водната рецесия, по този начин и по тематиката за вноса на отпадък.

По преценката на Гешев казусът с противозаконния импорт на отпадък за горене стартира някъде към 2017 година, само че с съответни обстоятелства основният прокурор не се ангажира. Ако беше толкоз безболезнено, щяха да си го горят в Италия, разяснява единствено Гешев.

На въпроси за акцията на спецпрокуратурата в комисията по хазарта от тази заран, Иван Гешев изясни, че основният прокурор не може да бъде наясно с всичко в действително време, а и няма разрешението да огласява информация от наблюдаващия прокурор. Гешев въпреки всичко акцентира, че тази заран той е бил на прокурорска гилдия и не е наясно с детайлности за това какво се случва сега, по тази причина и отпрати публицистите за въпроси към участващите в акцията прокурори.

Преди това прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет единомислещо назначи двама заместници на основния прокурор Иван Гешев - Красимира Филипова и Десислава Пиронева.

Иван Гешев разяснява, че екипността е доста значимо нещо, с цел да може да се работи и той е избрал заместниците си съгласно това, те да са приели " моите цели и задания " и " да са наясно със себе си. "

Красимира Филипова идва от Върховната касационна прокуратура. Била е зам.-министър на правораздаването по времето на Екатерина Захариева.

Заместник на Гешев при Върховната административна прокуратура ще е Десислава Пиронева. Тя е едно от трите български оферти за европейски прокурор. Иван Гешев съобщи, че не може да разяснява дали Пиронева ще стане европейски прокурор занапред или ще стане заместник-главен прокурор.

Третият заместител на Гешев ще е актуалният член на Висш съдебен съвет Пламена Апостолова. Тя през днешния ден подаде оставка, която всъщност ще бъде прегледана на следващия ден от пленума на Висш съдебен съвет. Той ще би трябвало да я освободи, преди Висш съдебен съвет да я назначи за зам.-главен прокурор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР