Контролните органи извършват масови проверки на таксита около летищата и

...
Контролните органи извършват масови проверки на таксита около летищата и
Коментари Харесай

Масови проверки на таксита около летищата и автогарите в страната

Контролните органи правят всеобщи инспекции на таксита към летищата и автогарите в страната. Инспектори на Автомобилна администрация и Икономическа полиция откриват приблизително по 4 случая на ден на нерегламентиран транспорт на пасажери единствено на Летище София. При инспекциите са открити " помпи " за увеличение на сметките. Нередовните таксита оферират и превоз до зимните курорти, заяви Българска национална телевизия.

Летище " София " към момента е една от най-доходоносните дестинации за така наречен " копърки ".

Набелязването на жертвите нормално стартира още от зоната идващи. Шофьорите най-често чакат полети от Западна Европа, носейки табелка такси.

Предварително приготвят изречения на няколко езика.

”Тече едно договаряне на въпросната сума, откакто сумата е конкретизирана се качват в лекия автомобил и отиват за съответната дестинация”, сподели Росен Игнатов от Икономическа полиция.

Проверките на Икономическа полиция демонстрират, че такситата менте излизат в най-хубавия случай двойно по-скъпо.

”На територията на град София досега това, което се откри в границите на 20-30 лева за курортите като Банско 80 евро или 160 лв”, сподели Игнатов.

От началото на годината инспекторите на Автомобилна администрация са съставили 150 акта единствено на Летище " София ".

В девет коли са открити устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати. Инспекторите поучават в случай че станем жертва на машинация, да пазим касовата записка.

Красимир Сребров, шеф на ”Автомобилна администрация ": изясни, че по този касов бон контролните органи могат да ревизират доста неща и надлежно лидерът може да бъде глобен.

От Автомобилна администрация плануват стягане на контрола върху касовите апарати.

”Ще променим и ще включим към Национална агенция за приходите всички касови апарати на таксиметровите коли за надзор. Тогава ще можем да ограничим ужасно доста документи, които сега ги пожелаваме към водачите на таксиметрови автомобили”, изясни Сребров.

При инспекциите инспекторите са открили още, че някои водачи са карали без уверение за психическа валидност и непопълнени пътни книжки.

Нарушения са открити и при използването на наложителната седмична отмора.

До момента са направени общо 830 профилирани инспекции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР