Контролната среща между националните отбори по футбол на Босна и

...
Контролната среща между националните отбори по футбол на Босна и
Коментари Харесай

Ивайло Петев и Босна отклониха контрола с Русия

Контролната среща сред националните тимове по футбол на Босна и Херцеговина и Русия, която беше планувана за 19-и ноември, няма да се състои, оповестиха от федерацията на някогашната югорепублика.

Срещата беше планувана за Санкт Петербург, само че заседание на изпълнителния комитет на централата през днешния ден, беше решено мачът да бъде отхвърлен.

Официалната позиция е взета със съществено мнозинство при днешното гласоподаване, като президентът Вичо Зелкович също е бил на това мнение. Както е известно, съветските спортни тимове са изключени от интернационалните надпревари и федерации поради войната против Украйна. Руският футбол не прави изключение и решението на Босна и Херцеговина да отговори на поканата беше признато доста остро, предизвиквайки полемики вътре в страната и по света. В последна сметка мачът няма да се състои.

Към сегашния миг не е ясно дали воденият от българския треньор Ивайло Петев тим ще има противник за ноември. Преди дни в някои медии се прокрадна вид за контролна среща с Мароко, което обаче няма публично удостоверение.

Ивайло Петев завоюва своята група В в шампионата Лига на Нациите на УЕФА тази есен и обезпечи бараж за Евро 2024, както и промоция при най-силните национални тимове на континента.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР