Контролна комисия към Камарата на представителите в Конгреса на САЩ

...
Контролна комисия към Камарата на представителите в Конгреса на САЩ
Коментари Харесай

Конгресът разследва как Белият дом е издавал разрешения за достъп до ниформация

Контролна комисия към Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати разгласи през днешния ден, че ще проверява по какъв начин Белият дом е издавал позволения за достъп до информация, поради произшествия със зетя на президента Доналд Тръмп и с неговия консултант по националната сигурност, съобщи Ройтерс.


Председателят на комисията за надзор и държавни промени, демократът Илайджа Къмингс, сподели, че широкообхватното изследване ще се опита да откри за какво преходният екип на Тръмп и Белият дом " наподобява са пренебрегнали открити процедури за запазване на класифицирана информация ".

Комисията ще търси информация за многократни случаи с сегашни и някогашни чиновници, в това число старши президентският консултант Джаред Къшнър, който е и шурей на Тръмп, сегашният консултант по националната сигурност Джон Болтън, някогашният консултант Майкъл Флин и някогашният завеждащ личния състав Роб Портър, посочи той. Комисията ще реши степента, до която най-пазените секрети на Съединени американски щати са давани на чиновници, които не би трябвало да имат достъп до тях. Бившият шеф на канцеларията на Белия дом Джон Кели призна за пропуски в процеса по издаване на позволения за достъп до информация, в реакция на скандал с Портър, който беше упрекнат в домашно принуждение от две свои някогашни съпруги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР