Контролирането на климатичните промени и икономическият растеж не трябва да

...
Контролирането на климатичните промени и икономическият растеж не трябва да
Коментари Харесай

Шефът на БМВ: Да възстановим с ефективно опазване на климата

Контролирането на климатичните промени и икономическият напредък не би трябвало да бъдат противопоставяни едно на друго, когато пандемията от ковид завърши, съобщи в изявление за ДПА шефът на БМВ Оливер Ципсе.

Ударението би трябвало да бъде сложено върху софтуерните нововъведения, тъй като те работят като " мярка за стимулиране на стопанската система, могат да дадат подтик на стопанската система и в това време да подбуден клиентите по-бързо да минат към щадящи климата технологии ", сподели той.

Така можем да съвместим възобновяване на стопанската система с дейно запазване на климата вместо да противопоставяме двете неща едно на друго, съобщи Ципсе, представен от Българска телеграфна агенция.

Германската автомобилна индустрия, която по принцип е много хвалена по света, само че в последно време зорко бива следена поради абсурда с манипулирането на нездравословните излъчвания, отчиташе безапелационен спад на продажбите на коли още преди пандемията да затвори заводите из цяла Европа.

Броят на новите заразявания с Ковид-19 в Германия се стабилизира и в този момент в страната се разисква по какъв начин да огромните компании като БМВ още веднъж да се вдигнат на крайници и да проработят.

Анализатори плануват, че Германия може да изпадне в криза с по-голямо стесняване на брутния вътрешен артикул от минус 5,7-те %, регистрирани при финансовата рецесия преди десетилетие.

Маркус Зьодер, районният министър председател на Бавария, където се намира и централата на БМВ, предложи да бъдат предоставени тласъци за купувачите на нови коли като част от проект за стимулиране на търсенето и за повече щадящи климата коли на пътя. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР