Контролираната от републиканците Камара на представителите на САЩ подкрепи искането

...
Контролираната от републиканците Камара на представителите на САЩ подкрепи искането
Коментари Харесай

Камарата на представителите импийчна министъра на вътрешната сигурност. С един глас

Контролираната от републиканците Камара на представителите на Съединени американски щати поддържа настояването за импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас поради огромния мигрантски напор по американско-мексиканската граница, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Гласуването бележи първия случай от близо 150 години насам, в който американски министър е подложен на импийчмънт.

Миналата седмица републиканците от Камарата на представителите не съумяха да получат подкрепа от болшинството по настояването си за премахване на Майоркас. 

С 214 гласа " за " с 213 " срещу " долната камара на Конгреса през днешния ден утвърди два члена за импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност по обвиняванията, че той не е ползвал имиграционните закони на Съединени американски щати, което е довело до рекордно огромни мигрантски потоци през американско-мексиканската граница, както и че е направил погрешни изказвания пред законодателите.

Малко евентуално е обаче Сенатът, в който Демократическата партия разполага с болшинство, да поддържа днешното решение, добавя Ройтерс.

Откакто Байдън встъпи в служба като президент през 2021 година, рекорден брой мигранти влязоха в Съединени американски щати, пресичайки незаконно мексиканско-американската граница. Бившият президент Доналд Тръмп трансформира това в главен акцент в акцията си против Байдън.

Майоркас твърди, че не носи отговорност за обстановката по границата и счита, че казусът се дължи на неработещата имиграционната система на Съединени американски щати, която Конгресът не е в положение да оправи.

Байдън назова днешното решение на Камарата на представителите " очевиден акт на противоконституционна битка за тяснопартийни ползи, ориентирана против един честен държавен чиновник ".

Министерството на вътрешната сигурност популяризира меморандум, с който пази политиката на Майоркас в региона на граничната сигурност и приканва Конгреса да работи с държавното управление на Байдън за реформиране на остарелите закони, " вместо да улеснява този фарс с импийчмънта ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР