Контролът върху изпълнението на разписанията на градските рейсове се засилва

...
Контролът върху изпълнението на разписанията на градските рейсове се засилва
Коментари Харесай

Контролират 285 градски автобуса с GPS

Контролът върху осъществяването на разписанията на градските автобуси се ускорява със старта на образователната година, увериха през вчерашния ден от Община Пловдив. Движението на всички 285 рейса, които обслужват 29-те линии в Пловдив, се следи благодарение на GPS. Поддръжката се разпорежда на компания " Иком " ООД с нов контракт на стойност 50 000 лв. без Данък добавена стойност. Обслужването се разпорежда непосредствено, без търг, защото сдружението държи авторски права върху софтуера.

Фирмата би трябвало да обезпечи акуратност в работата на системата, тъй като по данните на GPS сигнала се вършат доклади, които служат за погашение на дотации и обезщетения на превозвачите. От изпълнителя се изисква да инсталира проследяващи устройства в рейсовете, които подават сигнал в диспечерския център на бул. " Шести септември ", в някогашния хотел на Ванко 1.

GPS-ът дава доста по-точна информация, за разлика от електронните табели на спирките, които и до момента не са настроени вярно. Част от рейсовете въобще не се появяват на таблата, инсталирани от испанска компания " Индра " по транспортния план, за който преди към четири години Община Пловдив заплати 20 млн. лв..

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР