Контролът по външните граници на ЕС ще бъде засилен още

...
Контролът по външните граници на ЕС ще бъде засилен още
Коментари Харесай

Емил Радев: ЕС ще засили още повече контрола по външните граници

Контролът по външните граници на Европейски Съюз ще бъде засилен още повече, сподели през днешния ден във Варна евродепутатът от ЕНП Емил Радев.

По думите му една от стъпките в тази посока ще бъде свързването на обособените настоящи осведомителни системи - Шенгенската, визовата и Евродак. Новите системи вход-изход ще създадат доста по-сигурни европейските граници и ще разрешат по-качествено да се засичат подправени документи и опити да се влиза с една идентичност и да се излиза с друга, изясни Радев.

По думите му от изключително значение е и фактът, че ще може да се наблюдават бързо и биометричните данни на проверяваните.

Продължава и укрепването на европейската гранична и брегова защита, чийто състав би трябвало да стигне до 10 000 чиновници, сподели още Радев. Той уточни, че България и сега ползва европейските правила, има достъп до всички данни и употребява наличните осведомителни системи, в това число Шенгенската.

Във Варна през днешния ден Емил Радев направи подаяние от книги на Регионалната библиотека в крайморския град. Благотворителният му жест е по случай Деня на будителите 1 ноември.

Радев, който е дипломат на библиотеките, подарява книги на варненската културна институция за седма година. Този път той бе подчертал върху българските създатели, които съгласно него стават все по-търсени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР