Контролът на вноса на течни горива на пристанищата в Русе,

...
Контролът на вноса на течни горива на пристанищата в Русе,
Коментари Харесай

Как се контролира вносът на течни горива?

Контролът на вноса на течни горива на пристанищата в Русе, Варна и Бургас се дефинира от самостоятелна инспектираща организация в наличието на митнически и полицейски чиновници, сподели по време на парламентарния надзор министърът на финансите Владислав Горанов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Горанов отговори на въпрос на народния представител Жельо Бойчев по отношение на контрола, реализиран от митническите органи върху вноса на горива.
Контролът стартира още преди идването на плавателния съд с инспекция на корабните документи, с цел да се откри количеството и типа на горивото в товарните резервоари /танкове/. Прави се и физическа инспекция на всички товарни танкове в наличието на митничари с премерване на плътността на горивата на място, като резултатите се съпоставят с документите, вземат се и проби за лабораторен разбор от всеки контейнер. Проверяват се и останалите танкове на кораба - баластни, за отпадни води и други като се реализира физически надзор на всички резервоари. След разтоварване на кораба тези резервоари още веднъж се ревизират.
Владислав Горанов заяви, че от 1 януари до 28 август тази година на територията на митници "Варна " на пристанище "ПЧМВ " са импортирани 57 040 тона газьол, 10 200 базово масло; на пристанище Варна - Запад са разтоварени 26 858 моноалкилни естери на мастни киселини, на фериботен комплекс "Варна " са разтоварени 1877 тона базово масло; на територията на пристанище Бургас - 41 334 тона полутечен нефтен газ и 167 604 тона газьол, на пристанище Порт Булмаркет - Русе са разтоварени 12 598 полутечен нефтен газ и 2009 тона газьол.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР