Контролът на производството е най-големият сегмент от пазараДроновете се използват

...
Контролът на производството е най-големият сегмент от пазараДроновете се използват
Коментари Харесай

Продажбите на дронове ще нараснат трикратно за 10 години

Контролът на производството е най-големият сегмент от пазара

Дроновете се употребяват най-често за проучване на терени за потребностите на разнообразни промишлености (снимка: CCO Public Domain)

Обемът на международния пазар за безпилотни летателни апарати ( дронове) , употребявани от консуматори и компании (с изключение на военната техника), ще доближи $4,9 милиарда през 2019 година, а през идващите 10 години ще се усили до $14,3 милиарда, заяви Ройтерс, цитирайки изследване на Teal Group  – компания, профилирана в авиационната промишленост.

Според специалистите, към три четвърти от предлаганите безпилотни летателни апарати за потребителска и комерсиална приложимост идват от китайски производители. През май т.г. СNN разгласява предизвестие на Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати, че американските компании „ би трябвало да бъдат деликатни ”, в случай че техните данни от дронове се „ съхраняват при производителя или трети страни ”.

В изследването се показва, че най-големият сегмент на пазара на дронове е контролът на производството, който обгръща промишлености като строителството, енергетиката и минното дело. Предприятията от тези промишлености употребяват безпилотни летателни апарати за проучване на терена и електропроводите.
още по тематиката
Вторият най-популярен сегмент в продажбите на дронове е земеделието, сочи експертният разбор. Тук безпилотните летателни апарати се употребяват за напръскване на селскостопански култури и анализиране на земеделските полета.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР