„Контролът на масовите инфекции като морбили, кърлежови инфекции през лятото

...
„Контролът на масовите инфекции като морбили, кърлежови инфекции през лятото
Коментари Харесай

Искат по-добри мерки срещу комари и кърлежи

„ Контролът на всеобщите инфекции като морбили, кърлежови инфекции през лятото и инфекции, излъчени от комарите, е в ръцете на страната. Мерките против комари и кърлежи от общините би трябвало да се подобрят “, изясни пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

За предотвратяване от кърлежи той посъветва да не се върви в тревните площи: „ Модата на тревните площи докара до толкоз хора на опашки, носейки кърлежи в Националния център “.

8% от заболелите от западнонилска тресчица умират, уточни експертът в предаването „ Преди всички “. По думите му признаците са със засягане на основния мозък и дезориентация. За западнонилска тресчица се изследват единствено хора с инфектиране на централната нервна система, акцентира той.

Мерки против комарите би трябвало да се взимат през април, означи проф. Кантарджиев и изясни: „ Комарите се убиват дейно, когато яйцата им са във водоемите. Националният център по заразни заболявания от години предлага тези ограничения. Правим доста курсове за хора, които се занимават с заличаване на комари и кърлежи. За страдание, ползата е единствено от компаниите. Много малко служители от РЗИ, които би трябвало да вършат надзор на тези мероприятия, и доста малко общински чиновници, които приготвят търговете за ограниченията против кърлежи и комари, идват “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР