Контролът на движението на тировете ще продължи бъде засилен. Това

...
Контролът на движението на тировете ще продължи бъде засилен. Това
Коментари Харесай

КАТ вече няма да спира тировете в празнични и почивни дни

Контролът на придвижването на тировете ще продължи бъде засилен. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия началникът на Пътна полиция комисар Росен Рапчев във връзка информацията, че КАТ към този момент няма да стопира камионите по автомагистралите и основните пътища в празничните дни. Забраната за придвижване на тирове по автомагистралите и основните пътища остава в действие, само че отговорността за осъществяването ѝ към този момент ще е на водачите. Новият режим ще бъде прибавен за първи път този уикенд, когато е националният празник.

По до момента настоящите забрани сме ги обезпечавали с полицейски чиновници, спирали сме ги на паркинг, където е имало, а където няма – сме ги спирали в спешната лента. Идеята е камионите да стопират на повече места, а освен където са служителите на реда, тъй като при тръгването им след приключване на възбраната се образуват огромни опашки, съобщи комисар Рапчев.

Ще има полицейски патрули на всички места, където е въведена тази възбрана, добави той.

За предпразничните и последния празничен ден ограничаването важи за всички автомагистрали и някои първокласни пътища, посочи полицейският началник.

Безопасността на пътя е споделена отговорност на всички. Контролът би трябвало да е и от страна на притежателите на транспортните компании. В момента огромна част от ресурса на Пътна полиция се употребява за прекъсване на тежкотоварните коли, сподели оше комисар Росен Рапчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР