Контролът, който Държавната комисия по хазарта (ДКХ) осъществява над хазартната

...
Контролът, който Държавната комисия по хазарта (ДКХ) осъществява над хазартната
Коментари Харесай

Министерство на финансите оценява Комисията по хазарта като неефективен контрольор

Контролът, който Държавната комисия по хазарта (ДКХ) реализира над хазартната активност в страната е неефикасен, установяването и санкционирането на нарушаванията е несвоевременно и безрезултатно, а инспекциите на игралното съоръжение са ненавременни. Това са изводите на виновното за активността на комисията Министерство на финансите, което предлага метаморфоза на контролното звено.

В плана за промени на устройствения устав на комисията и документите към него, оповестени за публично разискване, се споделя, че в организацията на активността на ДКХ съществуват усложнения и тя не упражнява добре своите регулаторни и контролни функционалности. Липсата на настрана звено за правни действия и раздробяването им в две обособени дирекции нарушава оперативността, е открило министерството. Ползвателите на услуги на комисията пък са пострадали от неналичието на съгласуваност и подчиненост в нея.

Щатът на комисията е за 49 души. Сега финансовият министър Владислав Горанов предлага трима да бъдат съкратени като бройките бъдат трансферирани към министерството. Процесуалното посланичество на комисията ще се реализира от юрисконсулти в общата администрация, а функционалностите на обособените звена в нея ще бъдат избрани отначало, тъй че да проработят по-качествено, се споделя в оценката за въздействието на нормативния акт.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР