Контраразузнаването на Украйна е задържало действащ служител на главното управление

...
Контраразузнаването на Украйна е задържало действащ служител на главното управление
Коментари Харесай

Майор от Националната полиция в Харков се оказа руски агент |

Контраразузнаването на Украйна е задържало настоящ чиновник на основното ръководство на Националната полиция в Харковска област, който е предавал сензитивна информация на съветските спецслужби.

Това бе обявено на страницата на дирекцията на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) в Харковска област във фейсбук, представено в телеграм канала на УНИАН.

Установено е, че в деня, когато Руската федерация атакува Украйна - 24 февруари, чиновник на звеното за образно наблюдаване с чин майор от полицията е взел участие в събирането на секретни данни в ущърб на Украйна. Чрез негов родственик - пенсиониран ОМОН-овец от Белгород, офицери от ФСБ му упълномощили да снима военни и цивилен обекти в Харков и придвижването на частите на украинските въоръжени сили в региона.

Майорът съумял да снима и изпрати посредством Tелеграм в Русия фотоси на постройките на дирекцията на СБУ в Харковска област, Главното ръководство на Националната полиция, един от комерсиалните и развлекателни центрове в центъра на града, сервиз, където се ремонтират военни коли, както и фотоси на разположената в региона военна техника.

Агентът на ФСБ обикалял района със длъжностен автомобил със особено позволение, което му разрешавало да избегне инспекциите на контролно-пропускателните пунктове.

Полицаят е бил арестуван на един от КПП-тата край града. По време на инспекцията на колата му са открити три предмета, наподобяващи гранати RGO и F-1, както и взриватели за гранати.

В момента се взема решение по какъв начин да бъде квалифицирано закононарушението съгласно украинския углавен кодекс и каква мярка за неотклонение да му бъде наложена.

По-рано СБУ обезврежда група " спящи сътрудници " на съветската ФСБ в Днепропетровск.

В Ужгород пък чиновници на военното контраразузнаване задържаха съветска група за битка с опиатите, ръководена от сътрудник на ФСБ.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР