Контрабандно пренасяни 230 грама златни бижута и 118 грама сребърни

...
Контрабандно пренасяни 230 грама златни бижута и 118 грама сребърни
Коментари Харесай

Нашенки се опитаха да изнесат злато за Турция

Контрабандно пренасяни 230 грама златни бижута и 118 грама сребърни украшения задържаха при взаимни дейности митнически и гранични чиновници на Митнически пункт Лесово. На 14 юли 2017 година след обед на трасе "Входящи леки коли и рейсове " на Министерство на правосъдието Лесово идва лек автомобил с българска регистрация. В автомобила са пътували трима български граждани- мъж и две дами.

В сходство с напътствията за реда за взаимоотношение сред Главна дирекция "Гранична полиция " и Агенция "Митници " за осъществяване на взаимни инспекции на граничните контролно-пропускателни пунктове на външни граници, от чиновници на Групово дело "Гранична полиция " е подадено искане за щателна инспекция на транспортното средство и пасажерите.

 1947539 В зоната за митнически надзор, на отправените въпроси дали придвижват артикули, валута или валутни полезности, подлежащи на обявление, тримата български жители са дали отговор негативно, след което чиновници от митническа мобилна група са пристъпили към инспекция на автомобила и багажа. От служителка от Министерство на правосъдието Лесово е осъществен персонален обзор на двете дами. При митническата инспекция и персоналните прегледи, в сутиена и дамската чанта на една от дамите са открити 3 пакета съдържащи общо 34 бижутерски произведения от злато и сребро - гривни, пръстени, огърлици. В дамската чанта на втората жена са откри още 2 пакета с 9 солидни бижутерски произведения от благородни метали. Задържани са общо недекларирани 230 грама златни и 118 грама сребърни произведения. Срещу двете български гражданки с букви Ф.А. и М.Ч., с адресни регистрации в град Сливен, са формирани актове за открити административни нарушавания по Закона за митниците и Валутния закон. Иззетите произведения от благородни метали подлежат на лишаване в интерес на страната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР