Контрабандно пренасяни 14 300 етикета за дрехи с логото на

...
Контрабандно пренасяни 14 300 етикета за дрехи с логото на
Коментари Харесай

Удар на митниците: Откриха хиляди етикети за дрехи с емблемата на Световното по футбол опаковани като наркотици

Контрабандно пренасяни 14 300 етикета за облекла с логото на Световното състезание по футбол в Русия са арестувани от митническите чиновници на Митнически пункт Малко Търново. Етикетите са открити при митническа инспекция на лек автомобил „ Мицубиши " със сръбска регистрация, който е пътувал от Турция за Сърбия през България. 

Начинът, по който са били опаковани етикетите е индикативен, че е имало предварителна подготовка за преместването им през граница. Етикетите на Мондиала са били сложени в пакети, обгърнати с отразително фолио, за да не бъдат открити при инспекция с рентгенова инсталация - тактичност, употребена при укриването на наркотични субстанции. 
На 12.06.2018 година към 14,30 часа, автомобилът със сръбска регистрация идва на Министерство на правосъдието Малко Търново на трасе входящи коли от Турция за България. Шофьорът и неговият сателит, сръбски жители, са оповестили, че не внасят нищо за обявление. При последвалата митническа инспекция, митническите чиновници откриват в багажника на автомобила, в чанти и сложени сред персонални движимости в обособени найлонови торби, общо 19 860 броя етикети за облекла с разнообразни изображения. 14 300 от тези етикети са с логото на ФИФА на Световното състезание по футбол в Русия, от тях 7500 броя са текстилни етикети, 6800 броя - хартиени. Поставени са в два обособени пакета, обгърнати във фолио. 


Други 4800 от арестуваните етикети са с изображения на футболни топки и разнообразни надписи или общо 19 100 са арестуваните етикети на футболна тема. 
Шофьорът на автомобила - сръбски жител, е признал, че етикетите са негови и твърдял,че ги е закупил от пазар в Истанбул. Срещу него е формиран акт за нарушаване на Закона за митниците. 


474 857 спортни артикули са задържали митническите чиновници по всички граници през последната година и половина. Над 330 000 от тях са арестувани през 2017 г, а над 140 000 през 2018 година Близо 84% от тях са откритите подправени артикули, а останалото количество е арестувано при опит за контрабанда. Голяма част от арестуваните артикули са текстилни произведения и са били предопределени както за българския, по този начин и за европейския пазар.
Най-често арестувани са фалшификати на известните всеобщи спортни марки, както и на по-луксозни марки, които имат спортно-елегантни сбирки.
Сред най-често арестуваните спортни артикули са шапките с твърда козирка, като тази година митническите чиновници от Митница Варна са задържали единствено при два случая над 26 500 броя такива артикули. Стоките са открити при инспекция на два контейнера, пристигнали на пристанище Варна Запад.



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР