Контрабандни цигари на стойност 834 840 лв. задържа Окръжна прокуратура

...
Контрабандни цигари на стойност 834 840 лв. задържа Окръжна прокуратура
Коментари Харесай

Контрабандни цигари между дървен материал откриха митничари

Контрабандни цигари на стойност 834 840 лева . задържа Окръжна прокуратура - Бургас. Акцизните артикули са открити в резервоар , транспортиран от транспортен съд, дебаркирал в Бургаското пристанище.

Окръжният прокурор Георги Чинев заяви , че контейнерът е дошъл на 01.08.2018 година на пристанище - Бургас от Русия. Корабът е плавал под либерийски байрак, а от вносната декларация било видно, че транспортираният резервоар съдържа товар с дървен материал.

Служителите, които направили инспекцията, са забелязали, че стоката има необикновена компактност . Последвало е детайлно разглеждане с рентген. Установено е, че контрабандните цигари са били сложени под дъските.

Прокурор Чинев добави, че са открити общо 111 312 кутии с цигари от марката NZ, които са с белоруски акцизен бандерол.

Според проверяващите действието е съществено квалифицирано, а цигарите са предопределени за българския пазар.

Досъдебното произвеждане е за закононарушение по член 242, алинея 1, б. " д " от Наказателен кодекс, което се санкционира с " отнемане от независимост " от 3 до 10 години и конфискация на контрабандните артикули.

И министър председателят Бойко Борисов разяснява във Варна също огромната интервенция с думите: " Акцията стартира от Бургас. Стотици картони цигари са прикрити в палети с дървени дъски , контейнерите са били проследени през цялото трасе от Бургас до София "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР