Контрабандни стоки за над 1 милион лева в двойни стени

...
Контрабандни стоки за над 1 милион лева в двойни стени
Коментари Харесай

Електронни цигари, анаболни стероиди и компютри: Задържаха контрабанда за 1 млн. лева

Контрабандни артикули за над 1 милион лв. в двойни стени на четири товарни автомобила откриха митническите чиновници на пункта в Лесово.

Митническите чиновници на пункта Лесово откриха огромно количество  контрабандни артикули на стойност 1 100 000 лв. в тайници - двойни стени на четири товарни автомобила с българска регистрация.

Каналът е функционирал най-малко година

Четирите камиона са пристигнали един след различен на изходящо трасе на 14 април от България към Турция, ръководени от турски жители.

Снимка: Агенция " Митници "

В зоната за митнически надзор водачите са оповестили, че камионите са празни и нямат нищо за обявление. Превозните средства са селектирани от митническите чиновници на пункта за щателни митнически инспекции, при които са открити контрабандните артикули.

Инспекторите се усъмнили поради подредбата на кашоните

От четирите товарни автомобила са конфискувани общо 92 650 електронни цигари, 800 опаковки никотинова течност за електронни цигари, 14 700 ампули и таблетки лекарствени артикули – най-вече анаболни стероиди, 450 броя компютърна техника и 2560 смарт телефони.

Снимка: Агенция " Митници "

Установено е също, че транспортните средства са благосъстоятелност на търговски сдружения, регистрирани в България.

По случаите са формирани четири досъдебни производства по разказа на Търговско дружество Митница Бургас, които се организират под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол. По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с четиримата турски жители.

Те са упрекнати по четири обособени досъдебни производства за контрабандно преместване на артикули, чиято обща стойност възлиза на 1 100 000 лв.. Определението на Окръжен съд - Ямбол предстои на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР