Контрабандни сребърни накити за над 75 000 лева откриха митническите

...
Контрабандни сребърни накити за над 75 000 лева откриха митническите
Коментари Харесай

Сребърни бижута за 75 000 лева откриха митничaри в турски тир

Контрабандни сребърни украшения за над 75 000 лв. откриха митническите чиновници при инспекция на товарен автомобил.

На 26.03.2022 година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва влекач с полуремарке с турска регистрация, пренасящ стока от Турция за Белгия. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която във фабрични кухини в шофьорската кабина са открити 18 транспарантни полиетиленови пакета, съдържащи произведения от бял и жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 12583 грама са от сребро на стойност 75 498 лв.. В хода на инспекцията са открити и 240 кутии цигари без български акцизен бандерол.

Контрабандно пренасяните сребърни украшения и цигари са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Спрямо лидера М.Т.., на 50 година, е взета мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 5000 лв., както и „ Забрана за овакантяване рамките на Република България”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура – Хасково.

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали 44 кг недекларирани златни и сребърни украшения на стойност над 3 030 000 лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР