Контрабандистите се опитват всячески да си издействат лоби в Народното

...
Контрабандистите се опитват всячески да си издействат лоби в Народното
Коментари Харесай

Скандал! Контрабандата с горива се вихри с пълна сила!

Контрабандистите се пробват по всякакъв начин да си издействат лоби в Народното събрание, чрез промени в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.

Целта им е да създадат по този начин, че да отпаднат високите наказания, които са заложени в закона по посока на незаконния импорт на бензин и дизел и последващото им разпространяване най-много по дребните бензиностанции.

Използвайки момента, тарикатите не престават да продават контрабандни горива с коли вид "баничарки ", оборудвани с резервоари. За това преди време сигнализира депутатът Емил Димитров-Ревизоро, който загатна, че има и модифицирани цистерни, които зареждат избрани бензиностанции с горива по безусловно противозаконен метод.

Лобистите са намерили съдружник в лицето на Асоцацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива. Въпросната неправителствена организация изкусно се пробва да разтвори чадър над търгашите.

Интересното в тази ситуация е, че към въпросната асоциация гравитират и политици, които не са от ръководещата партия ГЕРБ.

Те вършат всичко допустимо да обезсилят действието на закона в частта му, която касае инспекциите и санкциите за нарушителите. Скандалните им оферти плануват глобата за заловен незаконен търговец на горива да падне десетократно.

Най-скандалното в тази ситуация е, че вносителите на скандалните ремонти стартират да си търсят място по високите етажи на контролните органи, които имат отношение към горивата.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ Пожарна охрана СКАНДАЛНАТА ТЕМА!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР