Контрабандистът Никола Николов – Паскала, който бе обявен за издирване

...
Контрабандистът Никола Николов – Паскала, който бе обявен за издирване
Коментари Харесай

Контрабандистът Паскал арестуван за часове, после пуснат да избяга в Гърция?

Контрабандистът Никола Николов – Паскала, който бе разгласен за търсене от Министерство на вътрешните работи, е бил арестуван за малко от маскирани сътрудници на ДАНС в къщата си в частния жилищен комплекс „ Джентъл парк “ в София рано сутринта на 3 април, само че след това е бил освободен, с цел да провежда в незабавен порядък бягството си от страната в посока Гърция.

Това разкрива комшия на 63-тодишният мафиот в баровския комплекс в ж.к. „ София парк Младост “, поискал да остане неизвестен.

 

„ Миналата сряда рано сутринта – може би преди 8 часа, в комплекса нахлуха  над 20 маскирани и въоръжени мъже с бронебойни жилетки с надписи ДАНС и с кучета. Нахълтаха в крайните три къщи, които са благосъстоятелност на Паскал, и изкараха от първия парцел двама мъже с наведени глави и с белезници на ръцете, които натикаха в микробус „ Ситроен “. Сигурен съм, че нищо че един от арестуваните беше Паскал, нищо че не видях лицето му – познах го по прошарената коса и височината на растежа му. Другият задържан може да е бил някой от охранителите или сподвижниците му “, безапелационен е жител на жилищния комплекс „ Джентъл парк “.

Той твърди, че антимафиотите прекарали над час и половина в парцелите на Паскал и изнесли оттова кашони, цялостни с документи и движимости.

 

Според думите му маскираните ченгета ревизирали и общите външни пространства на всички 13 къщи, част от комплекса със затворен достъп, като измежду тестваните парцели бил и този на фолк певицата Алисия. Тя се нанесла в къща в комплекса единствено преди 7 месеца.

 

В ранния следобяд на същия ден в трите обискирани къщи на Никола Николов – Паскал в „ Джентъл парк “ още веднъж имало засилено наличие, само че този път на широкоплещи мъже от свитата на контрабандиста.

Те натоварили в микробус „ Мерцедес Вито “ няколко куфара. Двама от телохранителите на Паскал се бавили в една от къщите му повече от 2 часа, а най-после си тръгнали с блиндиран  черен джип „ Мерцедес “ G класа с регистрационна табела 1973.

 

Съмненията, че Никола Николов – Паскал е бил задържан предходната сряда в границите на интервенция „ по необходимост “, само че след това е бил пуснат скрито на независимост, с цел да избяга от страната, се ускоряват от спорната информация в първите два дни след задържането на шефката на Агенция „ Митници “ Петя Банкова и заместника й Людмил Маринов. Първоначално от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че задържаните са петима като показаха имената на Банкова, заместника й Маринов, Марин Димитров – Ярата, сина му Стефан и Никола Николов – Паскал. В петък следобяд обаче беше публично обявено, че 63-годишният Паскал е разгласен за търсене и е в неопределеност за органите на реда. Направени бяха и оферти, че Николов се укрива в Гърция, където разполага с имение за милиони наоколо до Кавала.

 

Става въпрос за комплициране – в къщата на Паскал в София е бил арестуван мъж, който обаче работи като охранител на Николов, и защото е бил без персонални документи, в началото във ведомството е постъпила неверна информация, че Паскал е задържан, която беше тиражирана в медиите “, твърди осведомен от Министерство на вътрешните работи. Въпреки уверенията му, че Паскал не е бил арестуван скрито и след това пуснат на независимост, с цел да избяга, подозренията, че кралят на контрабандата към момента се употребява с всесилен чадър от службите за сигурност, остават.

 

Една от легендите за дълголетието на Паскал като контрабандист гласи, че тогавашният сътрудник на Държавна сигурност е конфиденциален помощник на американската работа за битка с наркотрафика ДЕА и е бил спуснат от американците като „ капо ди тути капи “ в контрабандата след убийството на съдружника му Иван Тодоров – Доктора през февруари 2006 година Тогава двамата наемни убийци причакаха джипа на контрабандиста на пресечка на бул. „ Черни връх “ и надупчиха тялото му с над 10 патрона. Шофьорът на Доктора оцеля като по знамение и след голям брой интервенции, а поръчковото ликвидиране по този начин и не беше разкрито.

 

Според една от версиите, които битуват в ъндърграунда, зад изтезанието на Тодоров стоят ортаците му Петър Петров – Амигоса и Никола Николов – Паскал, които отстранили Доктора, с цел да заемат мястото му на върха на контрабандата.

Твърди се, че Пепи Амигоса, който лежа няколко години в пандиза, преди да напусне тюрмата през 2017 година, към днешна дата също е ефективно зает в контрабандните канали на Паскал, като дава отговор за китайското и турското карго.

 

Същевременно полицейски източник удостовери, че в един от обискираните парцели на Паскал в Пловдив, са били открити опиати. Такава информация беше тиражирана още предходната седмица от „ Капитал “.

Количеството дрога е малко и евентуално за персонална приложимост – намерихме пакет с 10 грама чист кокаин в дома на Николов “, споделя отдаден в акцията против контрабандиста. Въпреки, че Паскал е търсен към този момент цяла седмица, против него към момента не е издадена европейска заповед за арест, което ускорява подозренията, че песента му като контрабандист още не е до дъно изпята.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР