Контрабанден тютюн за наргиле в автобус откриха митническите и гранични

...
Контрабанден тютюн за наргиле в автобус откриха митническите и гранични
Коментари Харесай

Контрабанден тютюн за наргиле на стойност 24 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Контрабанден тютюн за наргиле в рейс откриха митническите и гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, оповестиха от Агенция Митници.

На 17.12.2017 година към 17 часа на трасе „ Входящи леки коли и автобуси“ идва пътнически рейс с българска регистрация, ръководен от водач български жител и пътуващи още 48 пасажери. Пред митническите чиновници всички декларирали, че не придвижват нищо за обявление. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. При инспекцията, под пода на рейса, са открити черни найлонови чанти с общо 95 кг тютюн за наргиле в опаковки от 1 кг с мирис на мента, ябълка, ягода, с марка „ Al Fakher “ без български акцизен. Акцизната стока с пазарна стойност 24 035 лв., е арестувана. Стойността на дължимия данък е 14 440 лв..
 1513766407  1513766414
На водача на рейса е формиран акт по Закона за митниците за транспортиране на акцизни артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Превозното средство, послужило за внасяне и укриване на акцизна стока, е арестувано за поръчителство на възможни вземания по формирания акт.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР